Obilazak ministra Šeranića

Na UKC-u 455 oboljelih pacijenata

  • 08.11.2020. 10:57

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić obišao je UKC sa generalnim direktorom Vladom Đajićem, gdje su obavili viziru pacijenata zaraženih virusom korona.

"Zabrinjavajuće što imamo 455 oboljelih pacijenata. Nemamo informaciju da ijedna bolnica u regionu ima toliko pacijenata. Naši pacijenti su smješteni u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Posjetili smo naše radnike, to su naši heroji. Ubrzali smo opremanje stare hirurgije i stav je i ministarstva i rukovodstva da pacijenti koji nisu inficirani, imaju nabolju zaštitu koju zaslužuju", rekao je Đajić i dodao da je napravljen dogovor sa Vladom da lakši pacijenti imaju smještaj u Banji Slatina.

Ministar Šeranić je rekao da je poznato da se Srpska od avgusta priprema za ove aktivnosti.

"Imao sam prilike da danas vidimo ono što sam čitao na papiru. To govori o reorganizaciji ustanove i kako se ono sprovodi. Od avgusta smo se pripremali za ove aktivnosti i pripremali planove", kaže ministar Šeranić.

"Samo solidarnost i kolektivitet nam mogu pomoći, kao i naša individualna odgovornost. Reorganizacija UKC je omogućila da se tačno zna ko šta radi u ovim teškim uslovima", poručio je Šeranić i dodao da su njegova osjećanja pomiješana:

"Imamo požrtvovane radnike, ali sam pogođen kada vidim sve pacijente koji leže ovdje", rekao je Šeranić i dodao da je zahvalan svojim kolegama.