Od korone u Srpskoj preminula dva ljekara, zaraženo još njih osam

  • 07.10.2020. 14:03

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na korona virus pozitivno je ukupno 19 radnika.

Podaci ove zdravstvene ustanove od 2. oktobra pokazuju da je infekcija novim korona virusom PCR testom potvrđena kod osam ljekara, sedam medicinskih sestara i tehničara, te četiri nemedicinska radnika.

– Od početka pandemije izazvane novim korona virusom u UKC RS je bilo zaraženo ukupno 39 doktora, 74 medicinske sestre i tehničara, te 23 nemedicinska radnika. Nažalost, dva ljekara su izgubila bitku protiv korona virusa – naglašavaju za Srpskainfo u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Prema poslednjim podacima, u ovoj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovanasu 62 pacijenta. Od toga, sedam ih je u izolaciji i čeka rezultate testiranja na korona virus. Od ukupnog broja hospitalizovanih, 24 ima srednje tešku, a njih 14 tešku kliničku sliku, dok je 17 životno ugroženo.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi, na kiseoničkoj maski je 14, a na respiratoru 17 pacijenata.

Iz UKC RS su za Srpska info potvrdili da su kapaciteti Klinike za infektivne bolesti konstantno popunjeni između 80 i 100 odsto. Prvi kovid pozitivni pacijent hospitalizovan je 21. marta, a do 2. oktobra na ovoj klinici liječeno je 198 pacijenta oboljelih od korona virusne infekcije koji su zahtijevali respiratornu podršku, odnosno mehaničku ventilaciju, invazivnu ili neinvazivnu.

(Srpskainfo)