Bez oglašavanja u javnosti

Održana konstitutivna sjednica Komisije za Srebrenicu

  • 01.04.2019. 12:39

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine održala je danas u Banjaluci konstitutivnu sjednicu na kojoj je, između ostalog, odlučeno da se Komisija neće oglašavati u javnosti do okončanja rada.

Članovi Komisije su mišljenja „da bi preuranjeni kontakti s medijima, iz poštovanja prema važnoj misiji koju Komisija treba da obavi, bili nepotrebni i kontraproduktivni“. 

Prije nego što se dođe do konkretnih zaključaka na osnovu dostupne dokumentacije i analiza koje su potrebne da se objektivno uradi ovaj posao, nema potrebe za istupima u javnosti, saglasni su članovi Komisije.

"S obzirom na to da je Vlada Republike Srpske zadužila Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica da komisijama pruži administrativno-tehničku podršku, prenosimo ovaj stav članova Komisije", navodi se u saopštenju Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica. 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.