Lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a saglasni

Ovdje neće biti sabirnih centara za migrante

  • 28.07.2018. 19:04

Republika Srpska će formirati operativno tijelo koje će tačno utvrditi broj ulazaka, kretanje, i prolazak migranata kroz Republiku Srpsku, poručuje predsjednik Milorad Dodik.

To tijelo činiće prije svega policija, civilna zaštita ali i lokalne zajednice. Niko od migranata neće otići gladan, hranu mogu dobiti, ali to je sve kaže Dodik. Simptomatično je kaže da se migrantska naselja prave u Federaciji gdje su živjeli Srbi, pa je očigledno da je cilj njihovo trajno naseljavanje i da se Srbi etnički očiste na tim prostorima, tvrdi Dodik.

"Mi ih ne želimo ovdje na našem prostoru, nek nas optužuje ko hoće, tu humanst koju je Evropa pokazala, ona je to zatvorila svojim čvrstim granicama i nemojte da nam govore o humanosti. Ako hoće humanost nek otvore granice i prime te izbjeglice, nek pokažu humanost, mi smo ovdje odgovorni prema ovim ljudima i ovdje neće biti sabirnih centara za migrante", istakao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a. 

Da Republika Srpska ne može primati migrante saglasan je i Marko Pavić. Ne radi se kaže o nedostatku želje nego mogućnosti. Još uvijek traje problem sa izbjeglicama koje su stigle u Srpsku odavno tako da se rješenje za migrante mora tražiti na drugi mnogo efikasniji  način. 

"Vi znate da nismo smjestili ni sve izbjeglice, koje su došle u Republiku Srpsku, a sada nam neko hoće da stavi teret da mi smještamo migrante iz Afrike ili Azije. Mi imamo dosta narodnih kuhinja u opštinama gdje hranimo naše ljude koji su izbjegli i došli na ovaj teren, a sad bi trebali hraniti i migrante", istakao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a. 

Osim po pitanju migranata koalicioni partneri usaglasili su se i u ostalim temama. Poručuju, finansijska i politička situacija u Srpskoj je povoljna. Plate i penzije su povećane, a u toku je izgradnja važnih infrastrukturnih projekata. Lideri poručuju da Republika Srpska, od svih do sada održanih izbora, u predstojeće ulazi najstabilnija.  

"Sposobnost jedne vlasti se mjeri po tome koliko možete paralelno pitanja obuhvatiti i uspješno rješavati mi mislimo da smo to rješavali na zadovoljajavućem nivou iz tog razlga možemo nastupiti zajedno izaći pred građane i tražiti od njih podršku", istakao je Petar Đokić, predsjenik SP-a.

"Pobjeda je rezervisana za nas, za nas trojicu i naše kandidate i liste. Sve ankete o tome govore na taj način", naglasio je Milorad Dodik, predsjenik SNSD-a.

Dobre rezultate očekuju i na osnovu toga što kako kažu unutar koalicije nema problema. I danas su još jednom usaglašeni stavovi po svim pitanjima kao i podrška pojedinačnim kandidatima na predstojećim izborima. 

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.