Dnevni centar "Podrži me"

Pokreće se humanitarna akcija za djecu s posebnim potrebama sa Kosmeta

  • 11.04.2019. 16:20

Pokreće se humanitarna akcija da djeca s posebnim potrebama na Kosovu i Metohiji dobiju Dnevni centar “Podrži me”. Prikupljanje novčanih sredstava počinje u ponedjeljak, 15. aprila a trajaće do 30. juna. Šest opština Republike Srpske do sada je prikupilo 11 hiljada evra kaže Milorad Arlov, predsjednik odbora za pomoć na Kosovu i Metohiji. 

"Ovim putem sve pozivamo, ko koliko može, nema neki limit, da koliko ko može pmogne ovu akciju. Po našim procjenama i procjenama građevinskog preduzeća koje će graditi u Kosovskoj Mitrovici ovu zgradu do useljenja treba oko 200 hiljada evra, a mismo od tih 200 obezbijedili 35 za zemljište i imamo 11 za gradnju, znači da je potrebno nešto više od 150 hiljada evra da bismo je izgradili i poklonili ovom najugroženijem dijelu i kategoriji stanovništva Srpske djece i mladih na Kosovu i Metohiju", kaže Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji

Srpski narod s obje strane Drine mora se međusobno pomagati, kažu iz Socijalističke partije koja je ovu akciju podržala. Za pomoć mališanima donirali su 5 hiljada maraka. 

"Cilj naše konferencije danas je taj da iskoristimo priliku da pozovemo sve političke partije, bile one u vlasti ili opoziciji to apsolutno nije važno, da se okupimo oko jedne humane, plemenite ideje i akcije i da izgradimo ovu kuću, to Republika Srpska može", kaže Slobodan Protić, predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije.

"Poruka ove inicijative nije samo humanitarnog karaktera, nego poziv na okupljanje, na zajedništvo i solidarnost. Veoma je važno da naši ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji uvijek mogu da znaju i da računaju na pomoć naroda i institucija Republike Srpske", kaže Goran Selak, predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije.

Dnevni centar svakodnevno će koristiti 137 djece i mladih. Nažalost, velik je broj mališana s posebnim potrebama, s obzirom na ukupan broj Srba na Kosovu, zaključio je Arlov. Početak radova na zgradi predviđen je za 26. jun. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм