Narodna skupština nastavlja posebnu sjednicu

Poslanici o potvrđivanju akata koje je donio predsjednik Republike

  • 22.05.2020. 07:43

Narodna skupština Republike Srpske danas će nastaviti posebnu sjednicu na kojoj poslanici raspravljaju o potvrđivanju akata koje je donio predsjednik Republike za vrijeme vanrednog stanja i donošenje odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom.

Biće razmatran i Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Republike Srpske i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku.

Poslanici će raspravljati i o prijedlogu odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu i prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Srpske prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina /9048-VA/.

Narodna skupština Republike Srpske juče je donijela odluku o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji Srpske jer je stavljena pod kontrolu epidemiološka situacija koja se odnosi na virus korona.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske".

Od danas se ukida ograničenje kretanja na teritoriji Republike Srpske koje je ranije bilo na snazi od 22.00 do 5.00 časova.

Prihvaćen je zaključak klubova Klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, Demosa, NDP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a i SP-a u kojem se navodi da je pravovremenim postupanjem sačuvano javno zdravlje građana i održana privredna aktivnost.

Vanredno stanje u Republici Srpskoj proglašeno je 28. marta zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Тагови:
  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.