Sindikati u svađi nakon uspjeha

Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u lokalnoj samoupravi

  • 13.09.2018. 19:56

Potpisali smo poseban kolektivni ugovor za zaposlene u lokalnoj samoupravi, pohvalili su se danas u Sindikatu lokalne samouprave, uprave i javnih službi u Savezu sindikata. Predsjednik tog sindikata Branko Zelenović kaže da će se izmjenama u kolektivnom ugovoru omogućiti povećanje plata zaposlenima.

Kolektivni ugovor rezultat je naših pregovora, odgovaraju u Konfederaciji sindikata. Tvrde i da su jedini reprezentativan sindikat. Tako je nastala nova rasprava na relaciji Savez - Konfederacija. 

"Mi smo juče potpisali kolektivni ugovor, odnosno izmjene posebnog kolektivnog ugovora sa ministartstvom lokalne samouprave. To su bile tehničke izmjene u smislu da se omogući zaposlenima u lokalnoj samoupravi povećanje plata za onih 30 KM kao što je omogućeno Zakonom o radu", kaže Branko Zelenović, predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi u Savezu sindikata RS.

Hvale se i da su prije nedelju dana postali reprezentativni. U Konfederaciji tvrde da stvari nisu najjasnije. Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave i lokalne samouprave uvjerava da je, u vrijeme potpisivanja ugovora, samo njegov sindikat bio reprezentativan. Najviše mu smeta što se, kako kaže, u Savezu sindikata kite tuđim perjem.

"Mi smo mjesec i po dana pregovarali sa njima, i to je rezultat našeg pregovora. Mi smo objavili na našem sajtu sve i ja njih sad pitam šta su oni potpisali. Potpisali su ono što smo mi mjesec i po dana pregovarali da bi dostigli povećanje za naše radnike", kaže Božo Marić.

Imamo jednaku reprezentativnost kao i oni, pa Ministarastvo lokalne samouprave mora da pregovara i sa nama, odgovaraju u Savezu sindikata. U Minsitarstvu uprave i lokalne samouprave potvrđuju da su potpisali izmjene kolektivnog ugovora i sa jednima i sa drugima.

Izmjene podrazumevaju povećanje koeficijenta, koji će omogućiti povećanje plata.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм