MUP Republike Srpske

Prijedor: 25 godina od osnivanja Sedmog odreda Specijalne brigade policije

  • 24.02.2019. 08:45

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prisustvovaće danas u Prijedoru obilježavanju 25 godina od osnivanja Sedmog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske.

Lukač će u 12.00 časova položiti vijence na centralni spomenik "Za krst časni", a u 13.00 časova prisustvovati svečanoj akademiji u Pozorištu u Prijedoru, najavljeno je iz MUP-a. 

Sedmi odred Specijalne brigade MUP-a Srpske formiran je 22. februara 1994. godine i učestvovao je u borbenim dejstvima u zonama odgovornosti svih šest korpusa Vojske Republike Srpske. 

Ratni komandant Sedmog odreda Zlatko Brdar kaže da je u ratu poginulo 114 pripadnika Specijalne brigade MUP-a Srpske, među kojima i šest pripadnika Sedmog odreda. 

Specijalne brigada ovjenčana je najvišim odlikovanjima Srpske kao što su Oreden Nemanjića, Medalja Petra Mrkonjića i Orden Njegoša prvog reda. 

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина