Predsjednik Vlade Republike Srpske

Prijem za učenike banjalučke Gimnazije

  • 24.12.2020. 07:30

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prirediće danas prijem za učenike banjalučke Gimnazije, koji su na Međunarodnoj olimpijadi metropola osvojili pet medalja.

Prijem će biti priređen za Marka Jojića, Jovana Vukovića, Marka Vučića, Sergeja Krčmara i Milicu Milašinović, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Višković je čestitao banjalučkim gimnazijalcima na osvojenim medaljama, ističući da su na najbolji način predstavili Srpsku, Banjaluku i naše obrazovanje, te da njihovi rezultati neće ostati bez podrške i priznanja institucija Srpske.

"Zahvaljujem se i od srca čestitam banjalučkim gimnazijalcima, a posebno se zahvaljujem roditeljima, profesorima i cijelom kolektivu banjalučke Gimnazije, jer su zaslužni za sjaj ovih medalja koje su sve nas u Republici Srpskoj učinile ponosnim", naveo je Višković.

Višković je istakao da Vlada Republike Srpske ove, kao i rezultate mladih naučnika, sportista, umjetnika, cijeni i ponosi se njima, kao i da oni neće ostati bez podrške i priznanja institucija Srpske.

"U vrijeme kada se nosimo sa pandemijom virusa korona u Republici Srpskoj, ovi mladi ljudi poslali su nam snažnu poruku da je i u teškim uslovima moguće ostvariti rezultat i da se vrijedi truditi i učiti", naglasio je Višković.

Učenici srednjih škola odmjeravali su znanja iz hemije, fizike, matematike i informatike.

Iz matematike zlatnu medalju donio je Marko Jojić, a bronzanu Jovan Vuković, iz fizike je Marko Vučić osvojio srebrnu, a Sergej Krčmar bronzanu, dok je iz hemije Milica Milašinović osvojila bronzanu medalju.

Učenici Marko Vučić i Sergej Krčmar nedavno su osvojili medalje i na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike održanoj od 7. do 15. decembra u organizaciji Rusije.

Predsjednik Vlade Srpske će prijem za banjalučke gimnazijalce upriličiti u 13.30 časova u kabinetu.

Тагови: