Glasalo se na 47 lokacija

PU Doboj: Glasanje u Tesliću prošlo bez ugrožavanja bezbjednosti

  • 04.03.2019. 13:11

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da je referendum o opozivu načelnika opštine u Tesliću protekao bez ugrožavanja bezbjednosti, te da je na jednom biračkom mjestu zabilježen incident zbog kojeg je na pola sata obustavljeno glasanje.

Referendum je, navodi se u saopštenju, protekao bez ugrožavanja bezbjednosne situacije i većih bezbjednosno interesantnih događaja koji bi ugrozili izborni proces. 

Do incidenta je došlo u 16.35 časova u mjestu Donji Buletić, opština Teslić, kada je navodno jedno lice u glasačku kutiju ubacilo dva listića, zbog čega je proces prekinut, a glasanje je nastavljeno u 17.10. 

U saopštenju se navodi da je prijavljeno ometanje glasanja na pet biračkih mjesta, da je policija intervenisala i da će nastaviti rad na dokumentovanju slučajeva. 

Predsjednik Izborne komisije zatražila je sinoć oko 22.00 časa od policije da udalji oko 200 ljudi okupljenih ispred zgrade u kojoj je bila Opštinska izborna komisija, gdje su se brojali glasovi. 

"Tom prilikom nije dolazilo do narušavanja javnog reda i mira, niti su činjenja krivičnih djela", dodaje se u saopštenju. 

Policija je obezbjeđivala biračka mjesta dok se glasački listići nisu transportovali do izborne komisije, a tokom noći je obezbjeđivan i taj objekat. 

"Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju mjere i radnje da bi bezbjednosna situacija i u narednom periodu ostala povoljna, te apelujemo na sve stanovnike opštine Teslić na mirno i dostojanstveno ponašanje, da ne bi dolazilo do ugrožavanja bezbjednosti", dodaje se u saopštenju. 

Glasanje je održano juče na 47 lokacija.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.