Svi žele da putuju avionom

Putnici preplavili aerodrom u Mahovljanima

  • 30.10.2018. 19:20

Nekad su putovali i po 20 sati, a sada su stigli za dva i po. Ne zna se ko je bio srećniji - oni koji su rano jutros poletjeli iz Stokholma, ili rodbina i prijatelji koji su ih čekali na banjalučkom aerodromu, sa transparentima sa imenima putnika koje čekaju.

Dvadesetak minuta nakon što je avion iz Švedske sletio, prvi putnici su se ukazali na ulazu. 

"Let je bio izvrstan, ja sam vrlo zadovoljna. prvi put idem kući, bliže mi je, roditelji mi žive u Sanskom Mostu, prezadovoljna sam. Putovala sam četiri puta godišnje, sad ću putovati svaki mjesec, jedanputa mjesečno. Kako vam se čine cijene karata? Ne mogu biti povoljnije, ja dok odem u Stokholm i dok se vratim gdje živim košta me toliko". 

"Bilo je super! Krenuo sam sa snijega došao u ljeto. Eto to je za sve pohvale", istakli su putnici. 

Cijela porodica Stanić stigla je u Laktaše. Sada će, kažu, imati mogućnost da češće obiđu roditelje i rodbinu. 

"Super utisci, avion, let super bez primjedbe neke. Gdje živite inače? U Motalu, u Švedskoj. Koliko često dolazite godišnje? Bar jednom, dvaputa, ja i više puta pošto poslovno dolazim ovamo. Familija dva puta godišnje, otprilike", istakao je Zoran Stanić. 

Rifet iz Mahovljana je sa nestrpljenjem čekao ćerku, zeta i dvije šveđanke, ćerkine prijateljice. 

"Evo dolaze oni sad, u subotu iduću idemo ja i žena i ovih petoro sa nama nazad. onda u januaru, imam 19. januara već izvađenu kartu, a imamo karte smo izvadili 10. marta, opet, pa ćemo na deset dana, onda ćemo doći ljeti", istakao je Rifet.   

"Let je bio odličan, sve je prošlo odlično. Prvi put sam ovdje", rekla je Mona koja je doputovala iz Stokholma. 

A neki su prvi put vidjeli i pun parking na banjalučkom aerodromu. Skoro neprepoznatljiva slika, gužva na svakom koraku. U aerodromsku zgradu jedva se moglo ući. Osim onih koji su došli da dočekaju putnike iz Švedske, bilo je skoro dvjesto onih koji su jutros otputovali u Stokholm. I staro i mlado, sa koferima u rukama, čekalo je čekiranje i kontrolu. 

"Super, super, dva puta nedeljno. Imam ćerku, dva unuka i ženu Stokholmu, oni čekaju đeda i tako". 

"Ovo je cijena, maltene dažbe, 20 eura povratna karta promotivni let, super". 

"Ranije sam išao iz Zagreba ili Beograda, pa presjedam u Pragu".

"Drago nam je svima, olakšalo nam je svima. Putejete prvi put u Stokholm? Ne, ne živim tamo, putujem sad. Koliko će vam to olakšati dolazak ovamo? Puno, puno",  istakli su putnici.

Mnogi će iz Švedske sada dolaziti češće. Takođe, rodbina i prijatelji odavde moći će, takođe često, u posjetu. Kad se sve sabere i podvuče, za mnoge je ova linija pun pogodak. 

"Možda jedno 3-4 puta godišnje, mislim tako, zato što je tako blizu Sanskog Mosta. Kako ste inače ranije putovali, kakve su bile kombinacije? Tuzla, Zagreb najbolje do sada. Ne plaćamo taksi recimo iz TuzlI, ne moramo plaćati taksi ovamo dođemo svojim autom". 

"Bliže nego iz Tuzle, mojoj djeci puno bliže kad dolaze, kad odlaze. Hoćete li sad češće ići? Češće, zato odoh sad na mjesec, prođe mjesec i idem ponovo. Zato što je blizu, povoljna karta, sve ok", istakli su putnici.  

Linija za Stokholm ide utorkom i subotom. Imajte na umu da jeftine aviokompanije rade po principu interesa za određene datume. Kada na svojim sajtovima vide da je interes za određeni datum veći, tada je i veća cijena karte. Iz Banjaluke za Stokholm može da se leti i za, nevjerovatnih 9,99 evra. 

Тагови: