Rajko Dukić priznao da duguje Poreskoj upravi, dugova ima još

  • 29.04.2020. 19:00

Rudnik daje, ali ne daje i Rajko Dukić koji pored milionskog iznosa za poreze, Republici Srpskoj duguje i oko 90 hiljada za eksploataciju boksita. Prvi čovjek Boksita iz Milića, rudu kopa na lokacijama "Nažda-Palež", "VIšnjica" i "Crvene Stijene", a Srpskoj, na osnovu koncesionog ugovora mora da plati 3,5 odsto od onog što mu inkasira ruda. Biznismen iz Milića, od januara do marta ove godine, ostao je dužan desetine hiljada maraka.

"Obaveze po osnovu naknade za korištenje mineralnih sirovina poreskog obveznika "Boskit" Milići iznose 13.095.130 KM, od čega je izmiren iznos od 13.005.359 KM, dok preostale dospjele, a neizmirene obaveze po tom osnovu iznose 89.771 KM", poručuju iz Poreske uprave Republike Srpske.

Šta se dešava u Milićima, u narednim danima provjeriće i Komisija za koncesije Republike Srpske. Kako nezvanično saznajemo, Dukiću bi, zbog neizvođenja radova mogla da bude oduzeta koncesija za iskop krečnjaka na lokaciji Jeftići u Milićima. Radovi se zato izvode kad je u pitanju ruda boksita, ali su zato cifre dobiti, barem one koje Dukić predstavlja, ako je suditi prema naknadama koje su isplaćene, iz godine u godinu sve manje. 

"Koncesionar "Boksit" a.d Milići, u 2018. godini uplatio je u Budžet Republike Srpske, po osnovu koncesione naknade, 603.782.68 KM. U 2019. godini po istom osnovu uplaćeno je samo 142.853,80 KM. U prva dva mjeseca tekuće godine nije bilo uplata u Budžet Republike Srpske od strane koncesionara "Boksit" a.d. Milići po osnovu koncesione naknade", poručuju iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

"Ko o čemu baba o uštipcima", naslov je teksta kojim se biznismen iz Milića ponovo obratio ATV-u. Iako je priznao da juče nije bilo greške kada su u pitanju dugovanja "Boksita" prema Poreskoj upravi Republike Srpske, objasnio je da su se  njegove brojke, doduše, dosta manje, odnosile na drugi period. Iako je pobrkao lončiće, pa tako Centralne vijesti, nazvao Dnevnikom, ipak nam je dao do znanja da itekako prati naš informativni program. Zato je pomalo  nejasno da za odgodu poreza, što je jedna od Vladinih mjera za pomoć privrednicima tokom pandemije, nije znao, jer smo javnost o tome redovno informisali. 

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.