Teslić

Referendum o opozivu načelnika Miličevića 3. marta

  • 31.01.2019. 19:16

Sada je konačno. Teslićani će na referendum. Na pitanje „Da li ste za opoziv-smjenu načelnika opštine Teslić“ građani će se izjasniti 3. marta. Odluku o pokretanju postupka o opozivu teslićkog načelnika odbornici skupštinske većine usvojili su danas, na sjednici lokalnog parlamenta. Na rad Milana Miličevića imaju niz zamjerki. Nije obezbijedio sprovodjenje zakona, drugih propisa i opštih akata. Ne sprovodi odluke skuštine opštine i strateška razvojna dokumenta. 

"Bili smo prinuđeni da idemo na ovaj potez, da idemo na opoziv načelnika opštine Teslić. To je stvar koja nije dobra ni za koga od nas, ali koja je neophodna, kako bi opštinu Teslić pokrenuli u boljem pravcu," rekao je Mišo Stojanović, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić. 

Stojim iza svog rada koji je javan i transparentan, tvrdi teslićki načelnik. Ne osjećam se odgovornim, kaže, za stanje u Tesliću u posljednjih godinu dana. Lopticu prebacuje na skupštinsku većinu i nezavisne odbornike. Uz njega su ostali samo odbornici SDS-a. 

"Nemam nikakav problem sa opozivom. I imam obavezu i potrebu da se oni koji su me birali, a to su građani opštine Teslić, izjasne o mom radu. Moj rad za prethodnih šest godina je potpuno vidljiv," kaže Miličević.  

"Kao što smo i ranije govorili da su razlozi za pokretaje postupka opoziva načelnika opštine Teslić netačni i paušalni," rekao je Milan Kasapović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a u SO Teslić.

Za referendum su SNSD, DNS, PDP, SDA, SDP, Socijalisti i nezavisni odbornici. Socijalisti su nezadovoljni jer nisu usvojeni njihovi amandmani. Ipak, glasali su za opoziv. 

"Naša želja je da troškovi opoziva budu što manji. Imamo opštinsku Izbornu komisiju, zašto da imenujemo novu Komisiju koja će sprovoditi referendum," kaže Dragutin Škrebić, odbornik Socijalističke partije. 

Odbornici su usvojili rješenje o imenovanju Komisije za sprovođenje opoziva i taj posao neće obavljati opštinska Izborna komisija. To je, kažu, zakonsko pravo. Ukoliko opoziv ne uspije, poručuje Miličević, odbornici će morati da snose odgovornost.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.