Reljić: Tri privatna objekta za rušenje, deset za hitnu sanaciju

  • 04.01.2021. 16:07

Kozarska Dubica i nakon sedam dana od razornog zemljotresa zbraja štete.

U Opštinskoj upravi evidentirano je oko 500 prijava građana, komisije su i danas na terenu, a najugroženija domaćinstva i danas obilaze i organizuju pomoć načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Darijan Babić.

„Razmjere štete još nisu poznate, građani svakodnevno prijavljuju štetu od zemljotresa na svojim objektima“, rekao je  Reljić i istakao da su za pomoć i obnovu  prioritet porodice koje su ostale bez krova nad glavom.

Takvih  porodica i objekata, koji nikako nisu sigurni za boravak imamo za sada tri , a jedan od njih je kuća porodiće Ćorić u Pobrđanima, koju smo danas prvo obišli, ističe Reljić.

On je po ko zna koji put zamolio Dubičane da budu solidarni i strpljivi, da prijavljuju realnu štetu  i da shvate da se prvo moraju  stambeno obezbjediti  porodice  čiji objekti  nisu useljivi  i za koje se mora hitno  izgraditi ili obezbijediti  novi smještaj.

„Osim ta tri privatna  objekata koji su za rušenje , još je deset  evidentiranih za hitnu sanaciju i na tome  intezivno radimo, kako bi se te porodice vratile u svoje kuće“, ističe Reljić  i dodaje da je od javnih objekata za hitnu sanaciju predviđena zgrada  u kojoj su „Centar za informisanje i kulturu“ i Narodna biblioteka.

„Ja razumijem naše sugrađane koji prijavljuju štetu na svojim objektima ,bez obzira koliko ona minimalna bila,ali ih i molim  da  imaju razumijevanja jer  za sve njihove potrebe nemamo ni dovoljno ljudstva ni novca“, istakao  Reljić nakon što je obišao porodicu Ćorić u Pobrđanima i na licu mjesta se uvjerio kako žive nakon zemljotresa.

A žive veoma teško, u kuću ne mogu ni po osnovne  uređaje i spavaju u drvenom kućerku bez ikakvog grijanja, sa jednim ležajem i uprkos tome nisu klonili duhom niti se prepustili  sudbini.

Uz pomoć komšija i prijatelja već su salili temelj za novu prostoriju koju će dozidati uz stari kućerak kako bi imali gdje da borave tokom zimskih mjeseci ,a pomoć već uveliko stiže i od Opštinske uprave, nabavlja se građevinski materijal, danas su dobili i grijalicu, a ubrzo i sve drugo što je potrebno da se što prije usele u sigurniji prostor.

Sa svog imanja ne žele da idu, jer tu je i stoka o kojoj treba da brinu ,a želje su im skromne, Dragoljub najmlađi iz ove porodice kaže  da je sada najbitnije da se što prije usele u  mali ,pomoćni objekat čiju su gradnju počeli.

(Izvor: RTVKD)

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.