Rusi dezinfikovali bolnicu u Trebinju

  • 22.04.2020. 17:40

Trebinjska Bolnica je do detalja dezinfekovana, i ovdje su stigli ruski stručnjaci. Nakon što su razgovarali sa trebinjskim medicinarima i upoznali se sa stanjem krenuli su u akciju.

Rusima su u pomoć priskočili i predstavnici Republičke uprave Civilne zaštite. Zajedno su proteklih dana obišli svih deset bolnica na području Republike Srpske.

Ruski stručnjaci očistili su svaki dio trebinjske Bolnice. Poseban akcenat su stavili na Odjelje gdje su smještene osobe zaražene korona virusom. Dezinfikovan je krug bolnice, parking ali i trebinjska hitna pomoć.

U timu su između ostalih bili infektolog, anesteziolog i epidemiolog koji su trebinjskim medicinarima dali korisne i iscrpne savjete. Direktorka trebinjske Bolnice zahvalna.

"Vidite da je urađena dezinfekcija bolnice u kojoj se vrši liječenje pacijenata i vidimo da je sve ovo drađeno na najbolji mogući način", rekla je Ljubica Miljanović, direktor Opšte bolnice Trebinje.

Miljanović se zahvalila ruskim stručnjacima ali i zvaničnicima Republike Srpske koji su zaslužni što je ova ekipa obišla sve bolnice. Prije Trebinja Rusi su dezinfikovali i nevesinjske zdravstvene ustanove.