Sastanak Dodika i Petrovića

Banjaluka i Doboj više nikada neće biti politički neprijatelji

  • 06.11.2018. 10:45

Politika i projekti infrastrukture bili su tema polučasovnog sastanka predsjednika Srpske Milorada Dodika i gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića.

"Banjaluka i Doboj više nikada neće biti politički neprijatelji nego će zajednički raditi za dobrobit građana RS i BiH", rekao je  Petrović nakon sastanka i zahvalio Dodiku na svemu što je uradio za Doboj ove godine.

„Više je predsjednik RS Dodik u ovom periodu uradio nego što je je Savjet ministara iz reda SDS-a uradio za četiri godine“, rekao je Petrović.

Dogovoren je nastavak započetih projekata, kao što su gradnja nove bolnice koja se očekuje na proljeće, uređenje korita rijeke Bosne i gradnja sportske dvorane, a na prvoj sjednici Vlade RS, Doboj će pripremiti projekte vezane za razvoj grada. 

„Bolnica je dogovorena sa Kineskom kompanijom ona će izvršiti projektovanje i vjerujem već na proljeće početi građevinski i drugi radovi“, rekao je Dodik. 

Petrović je potvrdio opredjeljenje za djelovanje u vlasti u RS i u srpskom bloku u Parlamentu BiH.
 
„Razumio sam da će Petrović s nama zajedno djelovati u većini u Predstavničkom domu i da će dva poslanika odavde biti dio većine koju ćemo izgraditi za izbor nove Vlade koja će se desiti brzo“, izjavio je Milorad Dodik.

Dodik je rekao da bi formiranje vlasti u Srpskoj trebalo da se završi u narednih sedam dana, da se uđe sa poznatom većinom u formiranje skupštinske većine, jer rokovi tako nalažu. Nakon formiranje Vlade najavio  sjednicu u Doboju sa temom razgovora o kapitalnim projektima.  
 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина