Realni sektor

Savanović: Svako smanjenje fiskalnih nameta da bude u korist plata radnika

  • 22.06.2018. 13:35

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da je opredjeljenje Vlade Srpske da svako smanjenje fiskalnih nameta koje se najavljuje u realnom sektoru bude u korist plata radnika.

Savanović je novinarima u Banjaluci rekao da je cilj da ljudi osjete smanjenje svakog fiskalnog nameta.

On je naglasio da je opredjeljenje, odnosno da se čini sve što se može da bi se poboljšao standard radnika koji rade i u privredi i u javnim službama.

"Mi smo u vremenu kada određeni ekonomski parametri pokazuju trend rasta i to daje optimizam i snagu", dodao je Savanović.

Navodeći da ne može govoriti o tome koliko će se plate i kako povećavati, Savanović je rekao da je to posao Ministarstva finansija, koje treba da uradi sve potrebne analize tako da se ne ugrozi budžet i pozicije naslonjene na budžet.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок