Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS

Savanović: U petak o zakonima s ciljem povećanja plata

  • 27.06.2018. 13:58

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas u Banjaluci da će Vlada Srpske u petak, 29. juna, utvrditi zakonska rješenja i uputiti ih u skupštinsku proceduru kako bi bile povećane plate za radnike u javnom i realnom sektoru u Srpskoj.

"Ovo je značajno, kao i odluka o povećanju penzija u Republici Srpskoj za 2,5 odsto. Važno je što smo tretirali i kategoriju boraca koja do sada nije dobijala obeštećenje za učešće u ratu", rekao je novinarima Savanović, koji je i član Socijalističke partije. 

On je istakao da je u proteklom periodu Ministarstvo rada i boračko- invalidske zaštite Republike Srpske sačinilo sistemske i reformske zakone, te da je odluka Vlade Srpske da plate i penzije budu povećane rezultat finansijske sposobnosti. 

"U zakonima smo uspjeli da ugradimo dio programa Socijalističke partije, što je vidljivo iz zakonskog rješenja koje se tiče penzionera i Zakona o pravima boraca", dodao je Savanović i napomenuo da mjere Vlade Srpske nisu predizborne. 

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović naglasila je da je značajno što je ministarstvo koje predvodi uspjelo da obezbijedi primanja za svaku majku, koja iznose 405 KM. 

"Cilj mi je, kao ministra koji dolazi iz Socijalističke partije, da zakonskim rješenjima budu podržani porodica, omladina i sport u Republici Srpskoj. Vjerujem da sam u mandatu to i uspjela", rekla je Davidovićeva.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)