Ministar zdravlja i socijalne zaštite

Šeranić: Kontinuiran razvoj bolnice "Srbija"

  • 11.11.2020. 11:40

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, koji je danas prisustvovao otvaranju kabineta za hiperbaričnu medicinu i oksigenoterapiju, te adaptirane konferencijske dvorane u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, naglasio je da je razvoj ove zdravstvene ustanove kontinuiran.

Šeranić je rekao novinarima da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Vlada Republike Srpske u okviru različitih segmenata ulažu u razvoj zdravstvene zaštite na ovom području, te da se realizovani projekti uklapaju u projekat dugoročnog razvoja Bolnice "Srbija" koji podrazumijeva maksimalno iskorištavanje opreme koju Bolnica ima.

On je naveo da Bolnica "Srbija" do danas pacijentima nije pružala usluge baromedicine, koja je važna sa aspekta hroničnih nezaraznih bolesti.

"Kada smo razmišljali prije godinu dana kako da završimo ovo što je započeto prije više od sedam godina dogovorili smo se o ovoj usluzi", rekao je Šeranić.

On je zahvalio Nevenki Hadžibašoglu koja je hiperbaričnu komoru za liječenje kiseonikom donirala Bolnici "Srbija" u čast svoje braće Branislava i Borislava Klepića, poginulih u Drugom svjetskom ratu.

Šeranić je rekao da je renovirana konferencijska dvorana multifunkcionalna sala koja će, između ostalog, poslužiti studentima, magistrantima i doktorantima da prate operativne tretmane koji se odvijaju u hirurškim salama.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske podsjetio je da je otvoren i Transfuziološki centar u Bolnici "Srbija" za koji je u planu da bude regionalni centar za ovo područje.

"Sve karike polako slažemo i nadam se da ćemo i u budućnosti ovako nastaviti", poručio je Šeranić.