Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske

Šeranić: Prvo iskoristiti kapacitete Srpske, pa onda usluge Srbije

 • 31.01.2020. 15:50

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas Srni, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti zdravstvenog osiguranja Srpske i Srbije, da je cilj da budu iskorišteni kapaciteti Srpske u oblasti zdravstvenog osiguranja, a potom usluge zdravstvenih ustanova u Srbiji, shodno povoljnim uslovima koje dobijaju pacijenti iz Srpske za liječenje.

Šeranić je naveo da Sporazum daje osnov za dalje aktivnosti po pitanju saradnje fondova zdravstvenog osiguranja i liječenja pacijenata u Srbiji iz Republike Srpske.

"Shodno aktivnostima koje je Srbija imala po pitanju svog zdravstvenog sistema, tražili smo najbolji mogući način da organizujemo liječenje svojih pacijenata, kao i da standardizujemo cijene usluge koje za naše pacijente plaća Fond zdravstvenog osiguranja Srpske", rekao je Šeranić.

Šeranić je zahvalio zvaničnicima Srbije na podršci u vezi sa svim onim što će se u narednom periodu realizovati kada je riječ o liječenju pacijenata iz Republike Srpske u Srbiji.

On je dodao da će u narednom periodu Fond zdravstvenog osiguranja Srpske zajedno sa republičkim Fondom zdravstvenog osiguranja Srbije dogovoriti metodologiju utvrđivanja tačnih cijena usluga zdravstvenih ustanova u Srbiji, a koje se ne mogu pružiti u Srpskoj.

U Beogradu je danas potpisan Sporazum o saradnji u oblasti zdravstvenog osiguranja između Srpske i Srbije, a koji će omogućiti pacijentima iz Srpske liječenje u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a ne samo onima sa kojima fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ima potpisan ugovor.

Sporazum su potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, direktor fonda zdravstvenog osiguranja Srpske Dejan Kusturić i direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Srbije Sanja Radojević Škodrić. 

 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Прича се

  Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

 • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

  ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

  '''Серија: Ред Рок (12+)