Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske

Šeranić: Prvo iskoristiti kapacitete Srpske, pa onda usluge Srbije

  • 31.01.2020. 15:50

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas Srni, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti zdravstvenog osiguranja Srpske i Srbije, da je cilj da budu iskorišteni kapaciteti Srpske u oblasti zdravstvenog osiguranja, a potom usluge zdravstvenih ustanova u Srbiji, shodno povoljnim uslovima koje dobijaju pacijenti iz Srpske za liječenje.

Šeranić je naveo da Sporazum daje osnov za dalje aktivnosti po pitanju saradnje fondova zdravstvenog osiguranja i liječenja pacijenata u Srbiji iz Republike Srpske.

"Shodno aktivnostima koje je Srbija imala po pitanju svog zdravstvenog sistema, tražili smo najbolji mogući način da organizujemo liječenje svojih pacijenata, kao i da standardizujemo cijene usluge koje za naše pacijente plaća Fond zdravstvenog osiguranja Srpske", rekao je Šeranić.

Šeranić je zahvalio zvaničnicima Srbije na podršci u vezi sa svim onim što će se u narednom periodu realizovati kada je riječ o liječenju pacijenata iz Republike Srpske u Srbiji.

On je dodao da će u narednom periodu Fond zdravstvenog osiguranja Srpske zajedno sa republičkim Fondom zdravstvenog osiguranja Srbije dogovoriti metodologiju utvrđivanja tačnih cijena usluga zdravstvenih ustanova u Srbiji, a koje se ne mogu pružiti u Srpskoj.

U Beogradu je danas potpisan Sporazum o saradnji u oblasti zdravstvenog osiguranja između Srpske i Srbije, a koji će omogućiti pacijentima iz Srpske liječenje u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a ne samo onima sa kojima fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ima potpisan ugovor.

Sporazum su potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, direktor fonda zdravstvenog osiguranja Srpske Dejan Kusturić i direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Srbije Sanja Radojević Škodrić. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм