Ponovo u klupama

Skupština opštine Bileća zasjedala nakon šest mjeseci

  • 27.09.2019. 19:32

Nakon pola godine pauze, bilećki tribuni su punovo u skupštinskim klupama.

Odmorni i puni energije nastavili su istim tempom. U galmi i moru uvreda danas se čulo da je opština Bileća pred bankrotom.

"Ne dozvoljavju nam uvid u papir, ne dozvoljavaju naša zakonska prava odborničkih pitanja. Sigurno je opština možda i preko 12 miliona u gubitku i u dugovima" rekao je Dražen Dunđer, odbornički klub "Zvezdano nebo".

"Moja velika primjedba je da su sredstva od kredita oko 3 miliona bez usvojenog plana utroška sredstava koji mora da donese skupština", kaže Dragan Babić, nezavisni odbornik.

Izvršenje Budžeta za 2018. godinu tek danas je usvojeno, i ovaj dokument pokazuje da je samo u prošloj godini Bileća izgubila oko milion maraka. U tamošnjem Odjeljenju za finasije ATV saznaje da je dug bilećke administracije oko 15 miliona, kažu stanje nije bajno. Predsjednik skupštine sve negira.

"Ne bih se uopšte složio sa tim konstatacijama, stalno je hajka na Bileću, a uopšte to nije tako. Ne možete zvati kreditno zaduženje dugom, jer se taj dug svakog mjeseca i vraća", navodi Srđan Rogan, predsjednik SO Bileća. 

Po običaju o gorućim problemima bilećki odbornici malo govore. Iako nije bilo na dnevnom redu pričalo se i o migrantima, ali najviše o raskopanim ulicama. 

"Ne bih prihvatio te kritike da je Bileća mnogo bolja, ali nije ni gora od nekih ostalih opština širom Republike Srpske. Kroz ostale opštine širom Republike Srpske se može komotno proći kroz vašu jedva? Trenutno stanje jeste takvo", priznaje Srđan Rogan, predsjednik SO Bileća. 

Opozicionari su tražili smjenu skupštinskog rukovodstva, ali i zamjenika načelnika, dovoljan broj glasova nisu imali. Na današnjem zasjedanju nije bilo načelnika Miljana Aleksića, ali ni njegovog zamjenika niti takozvanog bilećkog opštinskog menadžera.   

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.