Predsjednik Srpske izričit

Slučaj stradanja Davida Dragičevića treba da riješi tužilaštvo

  • 27.07.2018. 20:19

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je istakao da tragičan slučaj stradanja Davida Dragičevića iz Banjaluke treba da riješi tužilaštvo, a ne predsjednik Republike, te poručio da bi tužilaštvo moralo da radi brže i efikasnije i preuzme odgovornost na sebe.

"Tužilaštvo je sporo, ali ono je bez ikakvog uticaja vlasti u Republici Srpskoj. To bira jedan tužilački centar u Sarajevu. Niti ih imenuje Vlada, niti ih ja predlažem, a ne smijem da kažem da nije dobro jer bih se onda miješao u pravosuđe. Potpuno su odvojeni od nas. Izvolite uradite sve što treba. Ako je potrebna neka nova logistika, mi ćemo to obezbijediti, ali je ovo otišlo previše u politizaciju", ponovio je predsjednik Srpske. 

Dodik je ocijenio da je problem u ovom slučaju to što su se u bolu koji trpi porodica, ali i cijela sredina, "nakačile razne strukture sa različitim namjerama". 

On je primijetio da je riječ o "tipičnoj priči" kakva je opisana u studijama o obojenim revolucijama, u kojima se na događaj koji izgleda potpuno nepolitičan, ali nabijen emocijama, "nakači priča" i onda se napadnu po pravilu predstavnici vlasti. 

"Mogu da nađem razumijevanja za očinsku bol zbog stradalog sina, ali ne mogu da prihvatam da se smrt koristi u političkim obračunima. Čak se dovodi u pitanje sama Republika Srpska. Pošto je to pitanje, moram kao političar i onaj ko je po Ustavu zadužen da zaštiti Republiku Srpsku i da o tome imam stav", izričit je Dodik. 

Predsjednik Republike je ocijenio i da je opozicija u Srpskoj to prihvatila kao svoju ozbiljnu pretpostavku za izbore, iako bi trebalo izbrisati bilo kakvu politizaciju i manipulaciju u ovom slučaju. 

"To treba ostaviti isključivo tužilaštvu, a ako to tužilaštvo nije sposobno, ja sam spreman da napravimo apel da dođe tužilac iz Austrije ili odakle oni hoće, da se pridoda timu i da se pokuša pronaći jedna objektivna istina", zaključio je Dodik.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм