Predsjednik i premijer RS ističu

Zacrtani projekti rješavaju nezaposlenost u Srebrenici

  • 25.09.2018. 19:15

Najveći kapitalni projekti u Srebrenici urađeni su u protekle dvije godine, i to uz pomoć vlada RS i Srbije. Srebrenica u novom ruhu je opština kakva treba RS i to će tako i ostati, poručio je predsjednik Milorad Dodik na sastanku sa privrednicima. Ono što mu je cilj jeste da u Srebrenici ne bude nezaposlenih.

“Moglo bi se desiti da Srebrenica bude deficitarna sa radnom snagom, a meni je to cilj i mi to hoćemo da radimo. Niz infrastrukturnih projekata je urađen, danas smo razgovarali o još jednoj temi, a to je da se konačno krene sa rješavanjem banje. Od iduće godine vlast RS planira da sistematski uđe u sve banje, naravno da ćemo tretirati i ovu“, kaže Milorad Dodik, predsjednik RS.

“U prethodnom periodu uloženo je preko 80 miliona maraka u različite projekte. Tu treba izdvojiti ono što je Srbija dala kao svoju vrstu pomoći, koja je svakako značila i u ovom periodu, a dogovorili smo se da idemo dalje“, kaže Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

Novih projekata koji će dobiti podršku Vlade, Srebrenica i te kako ima. Privrednici su najveći stub razvoja, pa su danas dobili i podršku prvih ljudi Srpske.

“Imali smo razgovore i sa privrednicima koji nisu ni rekli svoje potrebe, a već su bile uslišene, jer je rješenost i predsjednika i premijera, ukoliko ostvarimo započete projekte, mi ćemo riješiti nezaposlenost stanovnika Srebrenice“, kaže Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

I u Bratuncu se smanjuje broj nezaposlenih. I u ovu je opštinu Vlada ulagala. Danas ih je obišla premijer RS.

“Povodom Dana opštine Bratunac danas je obavljen svečani čin otvaranja saobraćajnice i kompleksa Doma zdravlja, saobraćajnica, parkinga i trotoara oko Doma zdravlja, gdje su Vlada RS i opština Bratunac investirali oko 2,4 miliona maraka“, kaže Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

“Dobili smo reprezentativan prostor, opremu, dobili smo uslove o kojima možemo samo da sanjamo“, kaže Milijan Vujić ,direktor Doma zdravlja u Bratuncu.

I dok je Bratunac dobio novi kompleks zdravstvene ustanove, Srebrenica će od donacije Srbije dobiti novi sanitet. Ono što izdvajaju dvije opštine i na čemu insistiraju jeste otvaranje davno završenog mosta “Bratoljub “ koji RS spaja sa Srbijom.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм