Direktor Nove banke

Smijenjen Milan Radović

  • 05.11.2018. 17:48

Direktor Nove banke Milan Radović smijenjen je sa te pozicije, potvrđeno je ATV-u.

Radović je razriješen na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Nove banke. 

"Nadzorni odbor Nove Banke AD Banjaluka na današnjoj sjednici prihvatio je informaciju da je predsjednik uprave ove banke Milan Radović, na opštim izborima održanim u oktobru, izabran za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Nadzorni odbor je jednoglasno odlučio da se sva ovlaštenja predsjednika uprave Nove Banke prenose na njegovog zamjenika. Odbor je na današnjoj sjednici razmatrao finansijske rezultate banke za prvih 10 mjeseci ove godine. Konstatovano je da je Nova Banka postigla najbolje finansijske rezlutate od osnivanja i da ima snažnu i stabilnu poziciju", saopšteno je iz ove banke.

Na proteklim opštim izborima Radović je bio kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri.

Za novog direktora imenovan je Goran Avlijaš, dosadašnji Uprave Banke i zamjenik predsjednika Uprave Banke.

Goran Avlijaš rođen je u Sarajevu 26.03.1955. godine, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju, a na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu  1978. godine stekao je zvanje diplomiranog ekonomiste.

Radno iskustvo počev od 1978. godine, sticao je u preduzećima ENERGOINVEST Uvoz - Izvoz Sarajevo, ŠIPAD Export - Inženjering Sarajevo (direktor finansijskog sektora i zamjenik direktora ) i INECO Beograd (direktor).

U Novoj banci radi od 1999. godine kao direktor Filijale Banja Luka, a od marta 2010. godine član je Uprave Banke i zamjenik predsjednika Uprave Banke.

U svom dosadašnjem radu učestvovao je na velikom broju seminara i radionica, te i sam bio predavač na mnogima.

Nosilac je prestižnog priznanja Najmenadžer BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope za 2009. godinu u oblasti bankarskog poslovanja, kao i nosilac mnogih drugih priznanja i nagrada.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина