Dragomir Anđelković

Specijalni rat protiv srpskog naroda, učestvuju i neki Srbi

  • 04.09.2018. 11:51

Politički analitičar Dragomir Anđelković upozorio je da prisluškivanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića, koje uz pomoć Britanaca sprovodi Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, predstavlja specijalni rat protiv srpskog naroda, u čemu učestvuju i neki Srbi.

Anđelković je rekao Srni da Britanci rade na centralizaciji BiH i jačanju Sarajeva, a druga strana toga je "rušenje Dodika i slabljenje Banjaluke". 

"Zato je njihova propagandna i specijalna akcija usmjerena protiv Dodika, koga prisluškuju, ali se protiv njega djeluje i na druge načine - od ličnog i porodičnog kompromitovanja, do udara na policiju i druge institucije Republike Srpske", navodi Anđelković. 

On ukazuje da se slični mehanizmi uporedo pokreću i kada je riječ o Srbiji, da bi Vučić bio zaplašen i spriječen da efikasno pomogne Republici Srpskoj. 

Anđelković naglašava da se ovako nešto može očekivati od Britanaca, koji tradicionalno rade protiv Srba, ali je problem što u tome učestvuju neki srpski faktori koji su na vlasti u Sarajevu, a u opoziciji u Republici Srpskoj. 

"Oni bi to mogli da spriječe, ali ne sprečavaju, da bi pokušali doći na vlast. Oni daju `zeleno svijetlo` nelegitimnim akcijama službi BiH koje su okupacione, jer su nametnute od 'visokog upravnika' i nisu predviđene Dejtonom", navodi Anđelković. 

On kaže da je normalno boriti se za vlast, ali da nije normalno zarad vlasti rušiti sopstvenu državu, što se u ovom slučaju pokušava djelovanjem protiv Republike Srpske i Srbije. 

"Javnost treba da zna. Ovo nije upereno protiv Dodika i Vučića lično, već protiv srpskog naroda", rekao je Anđelković i dodao da, kada se ovakve stvari razotkriju, gube smisao i budu neutralisane. 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da je pod mjerama Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH posljednjih godinu i po dana i da će uskoro predočiti javnosti operativna dokumenta u kojima se ovoj službi nalaže prisluškivanje rukovodstva Srpske i Srbije.