Milorad Dodik i Sergej Movčan

Srpska dobila Trgovinsko predstavništvo u Sankt Peterburgu

  • 29.11.2018. 19:02

Republika Srpska dobila je predstavništvo u Sankt Peterburgu. Nakon Moskve, ovo je drugi grad u kome će Srpska imati svoje prostorije i još veću priliku za saradnju sa Rusijom. 

Trgovinsko predstavništvo svečano su otvorili  predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i vice gubernator  ovog grada Sergej Movčan. Ovo je još jedan korak ka jačanju saradnje sa ovim gradom, ali i Ruskom Federacijom, poručio je Milorad Dodik. 

Rezultat je kaže ovo višegodišnje saradnje sa Sankt Peterburgom i to na mnogim poljima. To što će Srpska imati svoje predstavništvo, stvoriće bolje uslove na raznim poljima. Obostrana namjera je da tu saradnju još  razvijemo, kaže Dodik.

“Naša višegodišnja saradnja sa Sankt Peterburgom na mnogim planovima je rezultirala činjenicom da  smo ovdje otvorili predstavništvo RS trgovinsko- ekononsko i da u tom pogledu za što bolje moguće upoznavanje sa  ekonomskim, političkim, obrazovnim ali i svim drugim pitanjima", kaže srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

I prije otvaranja Predstavništva, saradnaj je dokazana. Medicinski stručnjaci iz Sant Peterburga već su obavljali određene operativne zahvate u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske. I to prilikom završetka, rekonstrukcije UKC-a. 

Ljekari iz Srpske danas su tu posjetu i uzvratili. Predsjedavajući predsjedništa Milorad Dodik takođe je učestvovao na Šestom međunarodnom kongresu “Sant Peterburg i slovenski svijet” u okviru kojegg je Predstavništvo i otvoreno. Današnja tema posvećena je uvođenju inovacija u životu gradova. 

“O nekoliko panela se tu radi, ovdje su predstavnici Banjaluke, predvođeni zamjenikom gradonačelnika tako da u tom pogledu apsolutno nešto što je dobro”, kaže Dodik.

Da je ovaj dan važan za Republiku Srpsku trvrdi i ministar za ekonomske odnose i regioalnu saradnju. Osim u Moski Srpska je danas dobila još jedno predstavništvo u Rusiji što je  značajno kaže za niz projekata. 

"Posebav osvrt biće na jačanju privredne sardanje između Sankt Peterburga i RS, moram da se zahvalim administraciji SP s obzirom da je prostor u kome se nalazi kancelarija dali RS bez ikakve naknade”, kaže Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Dodik je u Sankt Peterburgu već odlikovan značkom zasluga za taj ruski grad. Poručeno je i da će saradnja biti nastavljena u svim oblastima, ekonomiji, obrazovanju, zdravstvu ali i  omladinskoj politici.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.