"Tviteraška" najava sastanka Rajčevića i Gnjatića

  • 07.12.2020. 18:49

"Pozdrav svima, pogotovo Tviter zajednici - zašto kažem Tviter zajednici, zato što je danas na sastanku sa mnom čovjek koji je izuzetno popularan u samoj Tviter zajednici, to je prvi sindikalac granskog sindikata za nauku, obrazovanje i kulturu, gospodin Dragan Gnjatić", govori u početku videa Srđan Rajčević, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Nesvakidašnjom najavom, počeo je video koji je Srđan Rajčević objavio na Tviteru. Neki su se u komentarima  upitali da nije u pitanju neki novi touk šou, i da ministar nije promijenio profesiju i postao voditelj.  

Gnjatić je prije nekoliko mjeseci postao popularan na ovoj društvenoj mreži, iako nema nalog, a njegova fotografija je postala takozvani "mim" - sadržaj koji se širi internetom, na koji korisnici dodaju sopstveni komentar - u kojem on predstavlja običnog čovjeka "iz naroda" koji koristi izraze ustaljene na našem podneblju. Odatle i po prvi put takva najava ministra Rajčevića.

Tema razgovora ministra i prvog čovjeka najmasovnijeg granskog sindikata Srpske je i pored neobične najave bila ozbiljna - konkretno, budžet za narednu godinu.

"Prema datim podacima, vidim da nema nikakvih umanjenja plata, vjerovatno neće biti ni povećanja, i mi vam skrećemo pažnju da vodite računa o materijalnom i socijalnom statusu ljudi koji će na svojim leđima i svojim plećima iznijeti najveći dio posla u vašem ministarstvu", rekao je Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske.

Osim apela za povećanje plata, Gnjatić je poručio da će istrajati na ujednačavanju platnih koeficijenata sa ostalim budžetskim korisnicima. Za kraj svog "javljanja" iz kabineta ministra, Gnjatić i Rajčević su zaključili da sindikat i ministarstvo imaju odličnu saradnju.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.