Banjaluka

Zoran Talić izabran za predsjednika Poligrafa: Regionalni projekti ključ uspjeha Srpske

  • 04.06.2019. 19:39

Članovi Osnivačke skupštine Političkog gradjanskog fronta /POLIGRAF/ izabrali su danas Zorana Talića za predsjednika te stranke.

Talić je rekao novinarima nakon Osnivačke skupštine Poligrafa da je riječ o stranci lijevog centra, koja će po svojoj filozofiji djelovanja ostati pokret, odnosno servis gradjana  koji će njihove interese izdizati do nivoa odluka institucija i organizacija koje te odluke donose.


„Političko građanski front u protekle dvije godine, karakterisao je rad aktivista i simpatizera na terenu u direktnom kontaktu sa  građanima , udruženjima građana i nevladinim organizacijama. Kroz taj direktan kontakt sa gradjanima i vrijednim radom na terenu, pokrenuli smo kvalitetne inicijative kao što je „Park prirode Suturlija“, dualno obrazovanje ali i rješavanje mnogih komunalnih i infrastrukturnih problema koje su nam naši aktivisti delegirali u saradnji sa gradjanima na terenu. Vizija Poligrafa ostaje da zadržimo sadašnje i razvijamo buduće potencijale Republike Srpske koje ćemo nastaviti da pretvaramo u projekte“ naveo je Talić.

Govoreći o organizaciji nove političke partije, Talić je rekao da Poligraf donosi i sasvim novi vid organizovanja na političkoj sceni Republike Srpske u vidu Koordinacionog odbora gradova i opština,a koji će predstavljati izvršni organ partije jer je suština koncepta da težište političkog djelovanja stavlja na lokalne zajednice.

Prema njegovim riječima, osnovno političko djelovanje Poligrafa biće i dalje usmjereno na društveni razvoj po mjeri gradjana, ali i razvoj ekonomije kroz projekte i inicijative. 

„Mi smo mediteranska-srednje evropska-podunavska država. Dakle, njeni ne mali i nebeznačajni prirodni razvojni potencijali se nalaze na dva ključna koridora svjetske globalne ekonomije-Podunavskom i Mediteranskom. Naša vizija je da na tim koridorima razvijemo privredu koja neće biti samo tranzit, nego i privredu koja će ujedno biti sastavni dio globalne ekonomije.Dakle, mi paralelno ostvarujemo dvije projekcije- tranzitnu infrastrukturu na ovim koridorima i istovremeno na njima stvaramo uslove za proizvodnju i dalji eksport proizvedenih roba na globalno svjetsko tržište“ rekao je Talić.

Osnivačkoj Skupštini Političkog gradjanskog fronta POLIGRAF, prisustvovalo je više od 600 delegata kao i predstavnici iz drugih parlamentarnih stranaka, javnog života, privrede i akademske zajednice.

Тагови: