Управа полиције Црне Горе

Полиграф прошла само двојица кандидата за в. д. директора полиције

  • Извор: РТ Балкан
  • 12.03.2024. 14:20

Од седам пријављених кандидата за в. д. шефа полиције, детектор лажи нису прошла четворица кандидата, док тестирање код једног није успело због здравственог стања.

У Управи полиције Црне Горе имају проблем са запошљавањем потенцијалних кандидата за мјесто вршиоца дужности директора, јер од седморице чак четворица нису прошла полиграф, а код једног није било могуће утврдити резултате.

Како данас пишу подгоричке Вијести, кандидати су морали да одговоре на кључна питања о евентуалним везама са припадницима организованог криминала, али и везама са политичарима и политичким партијама.

Наведено је да одбијање полиграфа, који није доказ на суду, није елиминаторни услов за пријаву, али су сви кандидати прихватили тестирање.

МУП продаје 192 одузета возила, можете их купити али постоји цака

МУП продаје 192 одузета возила, можете их купити али постоји цака

"Полиграф су прошла два лица, четири нису, док се на једног није могао примијенити полиграф због здравственог стања, али исто лице не испуњава услове", рекао је неименовани извор упућен у резултате тестирања.

Полиграф је понуђен кандидатима у јавном позиву и формулару који је дефинисала влада, када је одлучила да разријеши актуелног директора Зорана Брђанина на електронској сједници 3. марта.

Данима траје сукоб Покрета Европа сад и Демократа који чине актуелну власт у вези са тим ко би требало да дође на чело полиције. 

Шеф скупштинског Одбора за безбједност, иначе посланик ПЕС-а и некадашњи полицијски службеник Миодраг Лаковић казао је да је било сувисло полиграфски тестирати кандидате.

Закон о суду БиХ скинут с дневног реда Савјета министара

Закон о суду БиХ скинут с дневног реда Савјета министара

"Не бих коментарисао конкретна тестирања, само имам потребу да саопштим, на бази онога што смо могли сазнати из медија, а због професионалних принципа - мислим да је је сувисло било полиграфски тестирати кандидате искључиво на околности потенцијалних веза или умијешаности у криминалне и коруптивне радње", казао је Лаковић за РТЦГ, преноси РТ Балкан.

Он је казао да сва остала питања која се помињу у медијима, нису релевантна по питању избора за предметну функцију.

"А иста се могу вишеструко тумачити, релативизовати, па, потенцијално и злоупотријебити", саопштио је Лаковић.

Данас у 15 часова почиње сједница Владе Црне Горе на чијем дневном реду ће се наћи избор в. д. директора Управе полиције.

Пратите нас и путем Вибера