Uprava policije Crne Gore

Poligraf prošla samo dvojica kandidata za v. d. direktora policije

  • Izvor: RT Balkan
  • 12.03.2024. 14:20

Od sedam prijavljenih kandidata za v. d. šefa policije, detektor laži nisu prošla četvorica kandidata, dok testiranje kod jednog nije uspelo zbog zdravstvenog stanja.

U Upravi policije Crne Gore imaju problem sa zapošljavanjem potencijalnih kandidata za mjesto vršioca dužnosti direktora, jer od sedmorice čak četvorica nisu prošla poligraf, a kod jednog nije bilo moguće utvrditi rezultate.

Kako danas pišu podgoričke Vijesti, kandidati su morali da odgovore na ključna pitanja o eventualnim vezama sa pripadnicima organizovanog kriminala, ali i vezama sa političarima i političkim partijama.

Navedeno je da odbijanje poligrafa, koji nije dokaz na sudu, nije eliminatorni uslov za prijavu, ali su svi kandidati prihvatili testiranje.

MUP prodaje 192 oduzeta vozila, možete ih kupiti ali postoji caka

MUP prodaje 192 oduzeta vozila, možete ih kupiti ali postoji caka

"Poligraf su prošla dva lica, četiri nisu, dok se na jednog nije mogao primijeniti poligraf zbog zdravstvenog stanja, ali isto lice ne ispunjava uslove", rekao je neimenovani izvor upućen u rezultate testiranja.

Poligraf je ponuđen kandidatima u javnom pozivu i formularu koji je definisala vlada, kada je odlučila da razriješi aktuelnog direktora Zorana Brđanina na elektronskoj sjednici 3. marta.

Danima traje sukob Pokreta Еvropa sad i Demokrata koji čine aktuelnu vlast u vezi sa tim ko bi trebalo da dođe na čelo policije. 

Šef skupštinskog Odbora za bezbjednost, inače poslanik PЕS-a i nekadašnji policijski službenik Miodrag Laković kazao je da je bilo suvislo poligrafski testirati kandidate.

Zakon o sudu BiH skinut s dnevnog reda Savjeta ministara

Zakon o sudu BiH skinut s dnevnog reda Savjeta ministara

"Ne bih komentarisao konkretna testiranja, samo imam potrebu da saopštim, na bazi onoga što smo mogli saznati iz medija, a zbog profesionalnih principa - mislim da je je suvislo bilo poligrafski testirati kandidate isključivo na okolnosti potencijalnih veza ili umiješanosti u kriminalne i koruptivne radnje", kazao je Laković za RTCG, prenosi RT Balkan.

On je kazao da sva ostala pitanja koja se pominju u medijima, nisu relevantna po pitanju izbora za predmetnu funkciju.

"A ista se mogu višestruko tumačiti, relativizovati, pa, potencijalno i zloupotrijebiti", saopštio je Laković.

Danas u 15 časova počinje sjednica Vlade Crne Gore na čijem dnevnom redu će se naći izbor v. d. direktora Uprave policije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.