Odgovor Zvizdiću

Višković: Jasan stav Srpske o putu BiH ka NATO

  • 17.07.2018. 13:19

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković izjavio je Srni da je stav Srpske i njenog parlamenta o putu BiH ka NATO-u jasno iskazan kroz Rezoluciju o vojnoj neutralnosti, te da se o tom pitanju ništa nije promijenilo.

Reagujući na tvrdnje predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića da će BiH do kraja godine aktivirati Akcioni plan za članstvo /MAP/ u NATO-u, Višković je naglasio da Zvizdić ima takve ambicije, ali da za neke stvari u BiH treba pitati Republiku Srpsku.

"Očekujem da i predstavnici Srpske u Savjetu ministara shvate da su po zakonu i ustavu obavezni da poštuju Rezoluciju Narodne skupštine. Ne mogu ni da zamislim da naši predstavnici, prije svega iz Saveza za promjene, ne reaguju na takve izjave i da mogu dopustiti Zvizdiću da nešto uradi mimo stava Narodne skupštine i Republike Srpske", rekao je Višković.

On je podsjetio da je Narodna skupština donijela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti prateći stav Srbije, te ako Srbija jednog dana eventualno promijeni svoj stav o ovom pitanju, onda i Republika Srpska može razmišljati o tome.

Višković je dodao da je ovo Zvizdićeva politička izjava, te da od njegovih tvrdnji u suštini nema ništa.

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić izjavio je juče da očekuje da će BiH do kraja godine aktivirati Akcioni plan za članstvo /MAP/ u NATO.

On je istakao da svoj optimizam zasniva na osnovu diskusija i brojnih sastanaka koji su prethodili samitu NATO-a u Briselu.

 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм