Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Srpska nabavlja vakcine iz Rusije i preko KOVAKS programa

  • 04.01.2021. 16:20

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je za RTRS da je BiH, a time i Republika Srpska, u programu KOVAKS za nabavku vakcina, i da u prvom kvartalu očekuje 400.000 doza.

Ističe, da je Srpska i u programu nabavke ruske vakcine, za šta bi dokumentaciju trebalo da odobri Agencija za lijekove BiH.

- BiH, time i Republika Srpska je u programu KOVAKS gdje je još 80 zemalja iz EU i čitavog svijeta. Mi smo naše obaveze prema tom programu ispunili i očekujemo u prvom kvartalu 2021. godine da stignu prve doze, tačnije 400.000 prvih doza u Republiku Srpsku. Toliko smo platili i očekujemo da krenemo sa vakcinacijom naše populacije koja je najugroženija u prvom talasu, zatim zdravstvenog sektora i policije - naveo je Višković.

Istakao je da će vakcina biti dobrovoljna.

- Ne možemo nikoga natjerati da se vakciniše ako ne želi, ali kao što je svuda u svijetu, biće preporučeno - naglasio je Radovan Višković, premijer Republike Srpske.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.