ATV

Narodna skupština

Višković: U narednoj godini 30 miliona KM za UKC

 • 16.12.2019. 14:50

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da će iz budžeta Srpske u narednoj godini biti obezbijeđeno 30 miliona KM za Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC), dok je u ovoj godini izdvojeno 12 miliona KM.

Replicirajući šefu Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladinu Staniću na tvrdnje da je situacija u zdravstvenom sektoru katastrofalna, Višković je naveo da je za poboljšanje situacije potreban novac.

On je rekao da je očigledno da Stanić ne čita dokumente, jer nije vidio koliko novca je planirano za UKC.

"Tačno je da zdravstveni sistem 'krvari', ali je i tačno da je potreban novac da bi se to zaustavilo. Međutim, postoji nešto drugo, a to je da za zdravstveni sektor nismo dobili podršku od Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, jer su nam rekli da nema aranžmana dok ne budu formirana i druga dva nivoa vlasti u BiH. Da bismo pokazali namjeru Vlade da želimo da radimo na ovom polju od Nove godine će dva zavoda i tri doma zdravlja biti u trezorskom poslovanju", naglasio je Višković.

On je naveo da u Srpskoj mora biti usvojen zakon o porijeklu imovine.

Poslanici u Narodnoj skupštini razmatraju Prijedlog Programa ekonomskih reFormi od 2020. do 2022. 

 • 20:30 Револуција 1917

  Револуција 1917

 • 21:00 Емисија: Ћирилица

  Ауторска емисија Миломира Марића.

 • 23:20 Муззик топ 20

  Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

 • 00:30 Ноћни програм

  Ноћни програм