Sastanak Višković - Kač

Vlada podržava inicijative za razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta

  • 05.03.2019. 11:46

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Slovačke u BiH Martinom Kačom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu, sa osvrtom na proces evropskih integracija, te o mogućnostima za unapređenja privredne saradnje.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom između Republike Srpske i Slovačke, a ocijenjeno je da pozitivna iskustva u vezi sa ulaganjima slovačkih investitora u Republici Srpskoj u prethodnom periodu predstavljaju dobru osnovu za realizaciju novih investicija i projekata, naročito u oblasti poljoprivrede i energetike.

Višković je upoznao ambasadora Slovačke sa ključnim reformskim mjerama koje Vlada Srpske provodi s ciljem stimulisanja privrednih aktivnosti i kreiranja povoljnijeg investicijskog ambijenta, a ovom prilikom je naglašeno da će Vlada podržati svaku dobru incijativu koja može doprinijeti razvoju domaće privrede i otvaranju novih radnih mjesta.

Ocijenjeno je da je proces pridruživanja EU od strateškog značaja za zemlje regiona zapadnog Balkana, a premijer Srpske je ponovio da su institucije Republike pokazale jasnu opredijeljenost i da daju aktivan doprinos procesu evropskih integracija uz puno uvažavanje ustavnog uređenja i nadležnosti.

Naglašeno je i da je važno da se proces formiranja vlasti na svim nivoima u BiH završi u što skorijem roku kako bi se obezbijedila koordinacija neophodna za uspješan nastavak reformi i realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata koji su od interesa za građane, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Sa ambasadorom Slovačke razgovarala je i predsjednica Srpske Željka Cvijanović, a za 12.00 časova predviđen je sastanak Kača i predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića.

Zvaničnici Srpske razgovaraće danas i sa ambasadorom Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм