Vrijedna donacija medicinske opreme prijedorskoj bolnici

  • 09.06.2020. 11:49

Prijedorska Bolnica "Dr Mladen Stojanović" dobila je donaciju Evropske unije u BiH u medicinskoj opremi. U ovu regionalnu medicinsku ustanovu sutra stiže multifunkcionalni anesteziološki aparat, koji se koristi i kao respirator.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić kaže da je ova donacija značajna za rad zdravstvenih ustanova i da predstavlja nastavak saradnje sa Evropskom unijom kada je riječ o odgovoru na pandemiju virusa korona.

"U cijeloj ovoj donaciji koja obuhvata drugu fazu, nalaze se tri anesteziološka aparata, od kojih jedan dolazi u Bolnicu u Prijedor. Druga dva će ići prema bolnicama u Trebinju i Zvorniku, a pored toga prihvatamo i donaciju od 23 respiratora koji će doći u dvije faze, tako da će od tih respiratora svaka bolnica dobiti po dva, plus Klinički centar, koji će dobiti pet iz donacije EU. Kada o ovoj donaciji govorimo, riječ je o 187.000 KM", rekao je Šeranić.

Јohan Zatler, šef delegacije EU u BiH naveo je da kada je Srpska u pitanju, osigurana je podrška kroz nabavku medicinske opreme i lične zaštitne opreme u vrijednosti preko dva miliona evra.

"Sutra tokom dana treba da stignu i uređaji. U pitanju je respirator za opštu anesteziju koji je visoko kvalitetan. To je još jedan od pogodnosti EU kada je podrška u pitanju, samo kvalitetna oprema je u donaciji", istakao je Zatler.

Mirko Sovilj, direktor Bolnice "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru kaže da je ovoj ustanovi doniran anesteziološki aparat, koji je, kako ističe, multifunkcionalan i koji će biti u stalnoj upotrebi za anesteziju, a u slučaju potrebe može da se upotrijebi kao respirator.

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.