Dionica Doboj - Banjaluka

ŽRS završile projekat modernizacije signalizacije i telekomunikacija

  • 24.07.2019. 15:26

U “Željeznicama Republike Srpske” završen je projekat modernizacije sistema signalizacije i telekomunikacija na dionici Doboj – Banjaluka. Projekat je realizovan od preostalih kreditnih sredstava, u iznosu od 20.4 miliona evra.

“Projekat je podrazumijevao ugradnju signalne i telekomunikacione opreme u šest službenih mjesta, ugradnju optičkog kabla od Doboja do Banjaluke, uz uvezivanje svih željezničkih objekata u centrima Doboj i Banjaluka, potpuno osiguranje 11 pružnih prelaza sa ugradnjom video nadzora”, kaže vršilac dužnosti generalnog direktora “Željeznica” Zoran Ilinčić.

Ilinčić tvrdi, na ovaj način je podignut nivo bezbjednosti saobraćaja na najviši stepen. S ovim je saglasan i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske. Neđo Trninić kaže, na ovaj način je omogućena i komunikacija u svakom trenutku s operaterima, mašinovođama, što će, kako kaže, olakšati kompletan rad.

Probni rad je završen. Tvrde, radnici su potpuno obučeni i spremni za ovakav rad. Ovakav sistem je zamijenio 80 radnih mjesta. Međutim, u “Željeznicama” tvrde, niko od njih neće ostati bez posla. Svi će biti raspoređeni na druga radna mjesta koja su u skladu s njihovom stručnom spremom.

U “Željeznicama kažu, sistematizacija je rađena u skladu s ovim projektom. Prijedlog sistematizacije je poslat i na adrese sindikata. Primjedbe su stigle i trenutno su u fazi razmatranja.

Da bi se postigao dogovor o kolektivnom ugovoru, u Upravi kažu, obje strane moraju biti zainteresovane da se dogovor realizuje.

Kada je riječ o zahtjevu sindikata za povećanje plata, Ininčić kaže da su kroz projekat restrukturiranja i kroz plan poslovanja za 2019. godinu predvidjeli sredstva za poboljšanje statusa zaposlenih. Kaže, kada se postigne dogovor u vezi sa potpisivanjem kolektivnog ugovora biće rješen i ovaj problem. Prelazno rješenje je, tvrdi, bila isplata stimulacija za prethodni period.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм