Zvaničnici Srpske: Rakulj bio dragocjen i pozuzdan sagovornik

  • 05.11.2020. 13:23

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je, povodom smrti predsjednika Udruženja penzionera Republike Srpske Radeta Rakulja, uputila saučešće njegovoj porodici i Udruženju, navodeći da je Rakulj bio dragocjen i pouzdan sagovornik.

- Sa velikom tugom primila sam vijest o smrti našeg dragog čika Radeta. Pamtićemo ga kao dobrog čovjeka koji je tokom dugogodišnje radne karijere predano i odgovorno obavljao svaku povjerenu dužnost - navela je Cvijanović u telegramu saučešća.

Prema njenim riječima, Rakulj je poseban pečat ostavio kao predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske, u kojem se hrabro i sa puno energije i posvećenosti zalagao za bolji život i položaj najstarije populacije.

- Sa pijetetom ću čuvati uspomenu na dane naše dugogodišnje saradnje - istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Rakulj je bio bolestan, a prije dva dana kod njega je potvrđen virus korona.

Rade Rakulj rođen je 10. novembra 1935. godine u Glamoču

Dodik: Rade Rakulj bio je čovjek velikog srca

Srpski član Predsjedništva Bih Milorad Dodik uputio je telegram saučešća, povodom smrti predsjednika Udruženja penzionera Republike Srpske Radeta Rakulja, njegovoj porodici i Udruženju penzionera.

Dodik je naglasio da je Rade Rakulj bio čovjek velikog i otvorenog srca, koji je svaki svoj posao obavljao predano, maksimalno dajući sebe, a posebno će ostati upamćen kao borac za što bolji položaj penzionera, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Posao predsjednika Udruženja penzionera Rade Rakulj radio je požrtvovano i energično do posljednjeg dana, makismalno se trudeći da, zajedno sa institucijama Republike Srpske, omogući bolji život našoj najstarijoj populaciji - istakao je Dodik.

Višković: Rakulj se predano zalagao za prava penzionera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, povodom smrti predsjednika Udruženja penzionera Republike Srpske Radeta Rakulja, uputio je telegram saučešća njegovoj porodici i Udruženju penzionera, navodeći da je Srpske ostala bez velikog čovjeka i uvaženog saradnika koji se predano zalagao za prava penzionera i starije populacije.

- Sa iskrenom tugom sam primio vijest o smrti našeg dragog prijatelja, predsjednika Udruženja penzionera Republike Srpske Radeta Rakulja - naveo je Višković u telegramu saučešća.

On je u telegramu, koji je uputio u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, istakao da je odlazak Radeta Rakulja nenadoknadiv gubitak za Udruženje, njegovu porodicu i prijatelje.

Čubrilović: Rakulj činio sve da zakoni budu u korist penzionera

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da je preminuli predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj bio dobar saradnik Narodne skupštine gdje je činio sve da zakonska rješenja u vezi sa najstarijom populacijom budu u korist onih koje je zastupao, ali i u opštem interesu Republike Srpske.

- Pamtićemo ga kao dosljednog čovjeka i borca za bolji život svih nas. Neka mu je vječna slava i hvala - naveo je Čubrilović u telegramu saučešća upućenom Udruženju penzionera i porodici Rakulj.

U telegramu, koji je uputio u svoje i u ime Narodne skupštine, Čubrilović je izrazio duboko žaljenje zbog smrti Rakulja, još jedne žrtve pandemije virusa korona.

Tegeltija: Rade Rakulj ostaće upamćen kao veliki borac za prava penzionera

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je telegram saučešća, povodom smrti predsjednika Udruženja prenzionera Republike Srpske Radeta Rakulja, njegovoj porodici i Udruženju penzionera.

"Sa žalošću sam primio vijest o smrti Rade Rakulja, velikog čovjeka i velikog borca za prava penzionera", istakao je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara naglasio je da je Rade Rakulj ostati upamćen kao čovjek koji se svakom poslu predavao maksimalno i sa velikom požrtvovanošću, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara.

"Njegovim odlaskom najviše gubite vi, njegova porodica, ali i njegovi prijatelji, kolege i saradnici. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu saučešća predsjedavajućeg Savjeta ministara.
 

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.