Zvaničnici Srpske uputili čestitke povodom Ramazanskog bajrama

  • 13.05.2021. 11:04

Muslimanski vjernici danas proslavljaju prvi dan Ramazanskog bajrama. Zvaničnici Srpske uputili čestitke.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u čestitki poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Nusretu Abdibegoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH poželjela je da Ramazarnski bajram proslave u radosti, miru i blagostanju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

"U ime građana Republike Srpske i svoje ime, a povodom Ramazanskog bajrama, upućujem vam iskrene čestitke uz želju da praznik proslavite u radosti, miru i blagostanju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Neka vam predstojeći praznični dani, nakon mjeseca molitve i posta, budu na duhovnu korist, nadahnuće za bolji život i podstrek za međusobno poštovanje, zbližavanje i toleranciju", navela je Cvijanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u čestitki poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH poželio je da Ramazanski bajram proslave u zdravlju i radosti sa najbližima.

"Neka neprolazne duhovne vrijednosti i poruke mira i prijateljstva koje nosi ovaj praznik budu naš podsjetnik na potrebu daljeg jačanja solidarnosti, razumijevanja i uzajamnog uvažavanja u našoj zajednici bogatoj vjerama, nacijama i kulturama", naveo je Višković u čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je poglavaru Islamske zajednice BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH Ramazanski bajram, sa željom da praznično slavlje protekne u radosnom porodičnom i prijateljskom okruženju.

"Neka ovaj veliki praznik obasja vaše domove i srca ljubavlju, slogom i radošću i neka nas podsjeti na univerzalne poruke mira, solidarnosti i tolerancije, jer samo upućeni jedni na druge možemo prevladati izazove današnjice. Srećan i blagoslovljen Ramazanski bajram", navedeno je u čestitki.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik  čestitao je poglavaru Islamske zajednice BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti Ramazanski bajram, sa željom da im ovaj veliki praznik donese mir i radost.

Dodik je istakao da je Ramazanski bajram praznik radosti za sve vjernike i ljude dobrih namjera, te podstrek za promociju univerzalnih poruka mira, solidarnosti, tolerancije i poštovanja među ljudima i narodima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je predstojeći Ramazanski bajram sa željom da ovaj praznik osnaži osjećaj solidarnosti i dobrote među ljudima.

Tegeltija je u svoje i u ime Savjeta ministara poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i svim vjernicima islamske vjere uputio iskrene čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, sa željom da ga proslave u dobrom zdravlju i raspoloženju i sa svojim najbližima, saopšteno je iz Savjeta ministara.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)