Премијер Србије

Ана Брнабић се извинила грађанима Републике Српске

  • Извор: СРНА
  • 22.12.2023. 11:08

Предсједник Владе Србије у техничком мандату Ана Брнабић захвалила је данас грађанима Републике Српске на трпељивости и упутила им извињење због беспризорне кампање дијела опозиције у Србији против Републике Српске и Срба у Српској.

"Видели смо невјероватан, елитни шовинизам према људима из Републике Српске", рекла је Брнабићева за ТВ "Пинк" поводом тврдњи листе "Србија против насиља" о наводно огромном броју гласача из Републике Српске који су дошли у Србију и гласали за владајућу коалицију.

Брнабићева је истакла да Срби у Републици Српској који имају држављанство Србије, имају једнако па "још и веће право гласа" него држављани Србије који живе у Лондону, Торонту или Новом Зеланду и по 20 година, а гласали су исто, па чак и на локалним изборима уколико се нису одјавили у Србији.


Ива Штрљић поломила обје руке

Ива Штрљић поломила обје руке

"Али опозиција, Ђиласова, поноси се тим бирачима. Кад побиједиш у Њујорку, то је љепота једна, показатељ пар екселанс елитизма, то све врца колико су свјетски људи, али зато кад гласа неко из Бијељине - што има прво гласа?", навела је Брнабићева.

Она је поручила да би вољела да сви грађани Републике Српске имају држављанство Србије.

Брнабићева је рекла да се сада сакупљају финални подаци о томе колико људи из БиХ и Републике Српске има право гласа, као и колико их је изашло на биралишта.

"Мислим да је то између 13.000 и 15.000 у читавој Србији, за Београд то није више од 5.000 до 6.000 што је на нивоу статистичке грешке, између 0,2 и 0,3 одсто", рекла је Брнабићева.

Она је истакла да не постоји ниједан показатељ да је тачно о изборима било шта што листа "Србија против насиља" тврди у покушају дестабилизације државе.

Брнабићева је посебно истакла да је 11 одсто укупног броја чланова бирачких одбора било из листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане", а 89 одсто су били из опозиције, те да су сви потписали записнике.

"Демократија је демократија само ако су побиједили они. Демократија је када Аљбин Курти распише изборе и ако натјера људе оружаним формацијама да гласају и ако гласају да овај с пушком гледа шта је заокружио. Три одсто људи изашло и такве изборе сви признају", рекла је Брнабићева.

Она је навела да опозиција мора некога да окриви за лош резултат на изборима и додала да су за то, нажалост, нашли људе из Републике Српске.


Додик: Шокиран сам нападом у Прагу, саучешће породицама жртава

Додик: Шокиран сам нападом у Прагу, саучешће породицама жртава

"Притом све вријеме од понедјељка до данас имате бјесомучне нападе на Србе на Косову и Метохији, на њихову имовину и на СПЦ у Хрватској, о чему ми уопште не можемо да причамо и што не може код нас да дође на дневни ред, зато што ови, који су имали 89 одсто у бирачким одборима контролора и 5.600 посматрача, кажу да мисле да су покрадени", нагласила је Брнабићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм