Србија

Анђела одлучила да обуче униформу и чизме и правац на одбрану отаџбине

  • Извор: Информер
  • 26.02.2024. 17:29

Док Блакан бруји о враћању обавезног војног рока и неки због тога чак и глансо негодују, омладинци из Моравичког округа показују да љубав према отаџбини нема цијену.

У сједишту Моравичког управног округа у Чачку данас је на добровољно одслужење војног рока испраћено 14 регрута као и три регрута, полазника курса за резервне војне официре. Међу њима су се нашле и двије дјевојке, које су одлучиле да наредних шест мјесеци проведу носећи униформу Војске Србије.

- Мотив је био то што је моје друштво у војсци или раде у војсци и мени је се то јако допало. Мени је то толико било занимљиво да сам долучила да хоћу и ја да се опробам у томе. Желим да покушам, па како буде - рекла је девентаестогодишња Анђела Симовић која је упркос противљењу породице чврста у одлуци да одслужи војни рок.

Слушаоци круса за резервне официре јавиће се у петак, 1. марта на Војну академију у Београд, док ће остали који одлазе на добровољно одслужење војног рока први период обучавања провести у Ваљеву.

- Основна обука траје мјесец и по дана коју регрути са наше територије завршавају у 2. центру за обуку у Ваљеву, након чега се упућујуу у центре за специјалистичку обуку сходно евиденцијалној специјалности за коју се регрутовани. То је наредних мјесец и по дана, зависно од вес-а Пожаревац, Горњи Милановац, Крушевац, Батајница и ако је неко регрутован у санитетску службу у Ниш. Након трога, посљедња три мјесеца се, по одлуци Генералштаба распоређују у јединице- рекао је пуковник Зоран Смиљанић, начелник Управе Регионалног центра Министарства одбране Ваљево.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)