Шокантна сцена из Београда

Баба проси и тражи паре, а ево шта ради ако јој не дате новац

  • Извор: Б92
  • 30.10.2023. 15:39

Иако је просјачење кажњиво, то нажалост многе не спрјечава да то и чине! Корисници друштвених мрежа све чешће се жале на бабе које то чине, а које су спремне и на свађу са људима који има не дају новац.

Упозорење на једну бабу која проси на Црвеном крсту освануло је на друштвеним мрежама.

"На Црвеном крсту уличице око Дома здравља и позоришта појавила се, у недостаку боље речи, баба која проси и тражи ни мање ни више него 500 динара. Када је уљудно одбијете почне да виче, да псује и неријетко пљуне. Тако да се припазе људи" наводи се у поруци која је објављена на сторију Инстаграм странице "Сербиаливе Београд".

Бањалучани и Приједорчани опрез! Ваша доброта и милостиња коју дате овом човјеку, иде у коцкарницу!

Бањалучани и Приједорчани опрез! Ваша доброта и милостиња коју дате овом човјеку, иде у коцкарницу!

Недавно је на истој страници стигло упозорење на баку која од дјеце на Новом Београду тражи новац, а уз то им пријети и штапом.

"Желим да упозорим сву дјецу из краја, 61/62 блок, дуже вријеме једна старија бака, зове се Нада, има црну косу, штап и носи дуже сукње, спопада децу по парковима и моли их да јој дају 200 динара за њене лијекове. Када прилази дјеци увек приђе са реченицом колико је сати и онда крене да кука како нема паре, како је изгубила кључеве. Оног тренутка када сазна да нећете да јој дате паре одмах вас хистерично отјера, то ради дјеци, најчешће јер су дјеца наивна. Пар пута је претила и штапом" наводи се у овом упозорењу.

Жене са дјецом просе у Борику, а мушкарци их чекају на клупама

Жене са дјецом просе у Борику, а мушкарци их чекају на клупама

Након тога, уследило је упозорење за бабу која проси по фризерским салонима и на лажну причу има узима новац.

Закон о јавном реду и миру предвиђа казне за просјачење. Новчане казне износе од 5.000 до 10.000 динара, а предвиђена је и казна затвора до 30 дана.

(Б92)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.