Pomoć s neba

Bocan-Harčenko: "Iljušin" počeo da gasi požar na Staroj planini

  • 02.11.2019. 13:49

Avion Ministarstva za vanredne situacije Rusije "iljušin 76" počeo je danas da gasi požar u nepristupačnim predjelima Stare planine u Srbiji, izjavio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

"Nadamo se da će učešće ruskih spasilaca doprinijeti potpunoj likvidaciji plamena", naveo je Bocan-Harčenko na Tviteru.

Ruski ambasador je dodao da to potvrđuje da djelatnost Rusko-Srpskog humanitarnog centra u Nišu i saradnja između Rusije i Srbije po liniji Ministarstava za vanredne situacije nose isključivo mirni karakter i vezane su za reagovanje u vanrednim sitaucijama.

Ruska letjelica, nosivosti 42 tone vode i sa posadom od 12 članova, koja posjeduje visokosofisticiranu opremu i tehničke karakteristike za reagovanje u nepristupačnim predjelima i planinskim grebenima, sletio je sinoć na niški aerodrom.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм