Predsjednik Dveri

Boško Obradović napavio "sačekušu" za Brnabićevu i ministre

  • 28.03.2019. 17:34

Predsjednik Dveri Boško Obradović i još nekoliko opozicionih poslanika "dočekali" su ispred Doma narodne skupštine premijerku i ministre Vlade Srbije, koji su došli da odgovaraju na pitanja poslanika.

Ispred parlamenta su bili i Miroslav Aleksić (Narodna stranka), Ana Stevanović (Klub samostalnih poslanika), Marija Janjušević (Dveri), kao i aktivista Dveri Jugoslav Kiprijanović.

Oni su držali fotografije premijerke i ministara, a ispod njihovih slika su ispisali nadimke koji se mogu povezati sa navodnim aferama koje im se pripisuju.

Obradović je dobacivao ministrima, sa nekima je ušao i u verbalni sukob, ali nije došlo do incidenata.

On je sa ostalim poslanicima stajao na stepeništu koje vodi u hol skupštine, bilo je i poslanika SNS takođe, a u neposrednoj blizini je bilo skupštinsko obezbjeđenje, koje je pratilo cijelu situaciju.

"Spusti se na zemlju, idi na izbore", poručio mu je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nakon čega ga je Obradović pitao da li je normalno da vlast ne poziva nikog na razgovor.

Dok su njih dvojica razgovarali, ostali poslanici su dobacivali.

Kada se pojavio poslanik SNS-a Igor Bečić, Obradović mu je rekao: "Gdje si, Bečiću, kućo stara, hoćemo li da krenemo od tvoje diplome", a na to mu je Bečić odgovorio da je "najbolje da krenu od crkve i para koje je (Obradović) pokrao".

U međuvremenu se pojavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koga je Obradović "pozvao" da pogleda "izložbu".

Potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je novinarima da su "priredili izložbu ministrima" s obzirom na to da, kako kaže, u parlamentu nema uslova za rad i kako bi ih podsjetili na sva "nedela" zbog kojih bi trebalo da podnesu ostavke.

Aleksić je u rukama imao forografiju ministra Aleksandra Vulina koga je, kaže, htio da pita da li mu je stigao još neki paket od tetke za vrijeme služenja vojnog roka.

Obradović je novinarima rekao da mu je drago što je imao priliku da se sa ministrima suoči "oči u oči i da pokaže da su kukavice, jer nisu došli da pogledaju izložbu".

"Niko od njih nije smio da stane, izuzev Zlatibora Lončara koji je na jedan korektan način stao, pogledao 'izložbu', razgovarao, ni u čemu se nismo složili, ali smo barem razgovarali. I njega sam pitao, da li je normalno da posle četiri mjeseca protesta jedan od pet miliona nijedan predstavnik vlasti ne pozove na razgovore o zahtjevima", rekao je Obradović.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм