Србија

Обрадовић поднио оставку и открио наредни корак

  • Извор: АТВ
  • 23.12.2023. 12:49

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић поднио је данас неопозиву оставку на мјесто предсједника тог покрета због неуспјеха на парламентарним изборима 17. децембра.

Обрадовић је рекао да се ставља на располагање покрету и да је оставка морални чин због изборних резултата.

"Као одговоран и озбиљан човјек и политичар, подносим неопозиву оставку на функцију предсједника Српског покрета Двери због лошег изборног резултата. Ако се оствари изборни неуспјех, посебно ако сте дуже у политици, не може се остати на челу политичке организације, без обзира на све објективне околности које су до тога довеле и на које се није могло утицати. Оставку подносим без обзира да ли ћемо након поновљеног гласања на одређеном броју мјеста на републичким или београдским изборима прећи цензус и задржати парламентарни статус или не", навео је он и додао:

"Оставку нисам одмах поднио само из разлога што се никада не повлачим усред борбе и што сам желио да правну борбу против нове изборне крађе доведем до краја. Наши приговори су пред надлежним државним институцијама и сада је све на њима, као и на јединству опозиције која треба да истраје у захтјевима за поништавање и понављање избора на свим нивоима у мају 2024. године, истовремено са преосталим локалним изборима, али уз драстично побољшање изборних услова, јер нови избори под истим условима немају смисла".


Несторовић: Инсистирањем на увезеним гласачима из Српске опозиција ширу мржњу

Несторовић: Инсистирањем на увезеним гласачима из Српске опозиција ширу мржњу

Како каже, Србија може без њега и Двери, али они не могу без Србије.

"Србија може без мене и Двери, али ми не можемо без Србије. Зато настављамо нашу борбу, како Српски покрет Двери тако и ја лично као дио ове политичке организације којој сам једино припадао у свом политичком животу. Никада нисам био члан нити једне странке и не знам шта је прелијетање и продаја.  Као што су многи људи у Дверима и ван наше политичке организације несебично подржавали мене лично, тако ћу се и ја одужити новом руководству Покрета стављајући се на располагање да помогнем и подржим свим својим знањем, искуством и преосталим ауторитетом", рекао је Обрадовић.

Каже, жеља му је да Двери ослободи идентификације са Бошком Обрадовићем.

"Јер постоји један необичан феномен: као да Двери нису могле да се виде од мене. Двери су много шире и битније за српску националну ствар од досадашњег председника. Двери су најбољи политички програм и идеја на српској политичкој сцени чије вријеме мора доћи, а то се може десити јако брзо чим се грађани Србије разочарају и олупају о двије Хилове колоне: у прозападној власти и прозападној опозицији. Ма колико трагично било да су Хиловићи добили преко 70% гласова на изборима, то не значи да се смијемо предати. Србија је изабрала своју тренутну судбину, али се она може промијенити наставком наше борбе. Као што сам рекао у изборној ноћи: Србија овога пута није била спремна за Национално окупљање и идеју новог суверенизма која данас побјеђује широм Европе и свијета, али вријеме те идеје тек долази и она мора побиједити и у Србији", рекао је Обрадовић.


Шолаја: Позив Шмита још један корак ка реализацији протектората

Шолаја: Позив Шмита још један корак ка реализацији протектората

Он је открио свој наредни политички корак.

"Мени остаје још једна политичка битка, а то су локални избори у мом родном граду Чачку. Због великих републичких тема занемарио сам град у коме сам рођен и физички и политички, у коме сам под својим именом и презименом на челу Двери на прошлим локалним изборима на којима смо учествовали 2016. године освојио 25% гласова. Тешко сам се огријешио о Чачак, јер је увијек нешто друго било прече од локалних тема. Зато сада све своје преостале снаге посвећујем борби да Чачак на прољеће сљедеће године постане први слободан град у Србији. На републичким изборима у Чачку однос између власти и опозиције био је 54:46% у корист власти, а на локалним изборима имамо велике шансе да буде обрнуто, ако будемо паметни и организовани. Вјерујем у ту прву опозициону побједу у Србији и мој повратак у српску политику", каже он.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм