Srbija

Obradović podnio ostavku i otkrio naredni korak

  • Izvor: ATV
  • 23.12.2023. 12:49

Lider pokreta Dveri Boško Obradović podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto predsjednika tog pokreta zbog neuspjeha na parlamentarnim izborima 17. decembra.

Obradović je rekao da se stavlja na raspolaganje pokretu i da je ostavka moralni čin zbog izbornih rezultata.

"Kao odgovoran i ozbiljan čovjek i političar, podnosim neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Srpskog pokreta Dveri zbog lošeg izbornog rezultata. Ako se ostvari izborni neuspjeh, posebno ako ste duže u politici, ne može se ostati na čelu političke organizacije, bez obzira na sve objektivne okolnosti koje su do toga dovele i na koje se nije moglo uticati. Ostavku podnosim bez obzira da li ćemo nakon ponovljenog glasanja na određenom broju mjesta na republičkim ili beogradskim izborima preći cenzus i zadržati parlamentarni status ili ne", naveo je on i dodao:

"Ostavku nisam odmah podnio samo iz razloga što se nikada ne povlačim usred borbe i što sam želio da pravnu borbu protiv nove izborne krađe dovedem do kraja. Naši prigovori su pred nadležnim državnim institucijama i sada je sve na njima, kao i na jedinstvu opozicije koja treba da istraje u zahtjevima za poništavanje i ponavljanje izbora na svim nivoima u maju 2024. godine, istovremeno sa preostalim lokalnim izborima, ali uz drastično poboljšanje izbornih uslova, jer novi izbori pod istim uslovima nemaju smisla".


Nestorović: Insistiranjem na uvezenim glasačima iz Srpske opozicija širu mržnju

Nestorović: Insistiranjem na uvezenim glasačima iz Srpske opozicija širu mržnju

Kako kaže, Srbija može bez njega i Dveri, ali oni ne mogu bez Srbije.

"Srbija može bez mene i Dveri, ali mi ne možemo bez Srbije. Zato nastavljamo našu borbu, kako Srpski pokret Dveri tako i ja lično kao dio ove političke organizacije kojoj sam jedino pripadao u svom političkom životu. Nikada nisam bio član niti jedne stranke i ne znam šta je prelijetanje i prodaja.  Kao što su mnogi ljudi u Dverima i van naše političke organizacije nesebično podržavali mene lično, tako ću se i ja odužiti novom rukovodstvu Pokreta stavljajući se na raspolaganje da pomognem i podržim svim svojim znanjem, iskustvom i preostalim autoritetom", rekao je Obradović.

Kaže, želja mu je da Dveri oslobodi identifikacije sa Boškom Obradovićem.

"Jer postoji jedan neobičan fenomen: kao da Dveri nisu mogle da se vide od mene. Dveri su mnogo šire i bitnije za srpsku nacionalnu stvar od dosadašnjeg predsednika. Dveri su najbolji politički program i ideja na srpskoj političkoj sceni čije vrijeme mora doći, a to se može desiti jako brzo čim se građani Srbije razočaraju i olupaju o dvije Hilove kolone: u prozapadnoj vlasti i prozapadnoj opoziciji. Ma koliko tragično bilo da su Hilovići dobili preko 70% glasova na izborima, to ne znači da se smijemo predati. Srbija je izabrala svoju trenutnu sudbinu, ali se ona može promijeniti nastavkom naše borbe. Kao što sam rekao u izbornoj noći: Srbija ovoga puta nije bila spremna za Nacionalno okupljanje i ideju novog suverenizma koja danas pobjeđuje širom Еvrope i svijeta, ali vrijeme te ideje tek dolazi i ona mora pobijediti i u Srbiji", rekao je Obradović.


Šolaja: Poziv Šmita još jedan korak ka realizaciji protektorata

Šolaja: Poziv Šmita još jedan korak ka realizaciji protektorata

On je otkrio svoj naredni politički korak.

"Meni ostaje još jedna politička bitka, a to su lokalni izbori u mom rodnom gradu Čačku. Zbog velikih republičkih tema zanemario sam grad u kome sam rođen i fizički i politički, u kome sam pod svojim imenom i prezimenom na čelu Dveri na prošlim lokalnim izborima na kojima smo učestvovali 2016. godine osvojio 25% glasova. Teško sam se ogriješio o Čačak, jer je uvijek nešto drugo bilo preče od lokalnih tema. Zato sada sve svoje preostale snage posvećujem borbi da Čačak na proljeće sljedeće godine postane prvi slobodan grad u Srbiji. Na republičkim izborima u Čačku odnos između vlasti i opozicije bio je 54:46% u korist vlasti, a na lokalnim izborima imamo velike šanse da bude obrnuto, ako budemo pametni i organizovani. Vjerujem u tu prvu opozicionu pobjedu u Srbiji i moj povratak u srpsku politiku", kaže on.

Pratite nas i putem Vibera