Предсједник Скупштине Србије

Брнабић: Београд као потписник Дејтона мора да реагује на приједлог резолуције о Сребреници

  • Извор: СРНА
  • 11.04.2024. 18:36

Предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић рекла је да Србија, као потписник Дејтонског споразума, мора да реагује на настојања да се резолуција о Сребреници стави на дневни ред Генералне скупштине УН и да је то страшна ствар за БиХ, Републику Српску, Србију и Србе.

- Имамо озбиљну молбу да покушамо да образложимо да је та резолуција, која се труди да буде постављена на дневни ред Генералне скупштине УН, без консензуса чак и у оквиру БиХ, страшна ствар и за БиХ, Српску, Србију и Србе гдје год живјели. Ми морамо да реагујемо као потписник Дејтона - рекла је Брнабићева за Б92.

Она је додала да, нажалост, у Србији има много странака, углавном у коалицији "Србија против насиља", које су много допринијеле тексту такве резолуције, оживљавању таквих резолуција, да се настави да се прича о томе и да се то користи и након 29 година као притисак, прије свега на Републику Српску, а онда и на читав српски народ, јер су они инсистирали да је у Сребреници био геноцид.

- Те снаге у Србији су отвориле широм врата да ту тему настављају да злоупотребљавају различите стране силе за притисак на српски народ. И то је велики проблем - рекла је Брнабићева.

Она је указала да има и оних који су рекли да у овако тешкој ситуацији желе да помогну, а да се политика остави по страни, те додала да би вољела да таквих примјера буде више у будућности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: