Предсједник Скупштине Србије

Брнабић: Београд као потписник Дејтона мора да реагује на приједлог резолуције о Сребреници

 • Извор: СРНА
 • 11.04.2024. 18:36

Предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић рекла је да Србија, као потписник Дејтонског споразума, мора да реагује на настојања да се резолуција о Сребреници стави на дневни ред Генералне скупштине УН и да је то страшна ствар за БиХ, Републику Српску, Србију и Србе.

- Имамо озбиљну молбу да покушамо да образложимо да је та резолуција, која се труди да буде постављена на дневни ред Генералне скупштине УН, без консензуса чак и у оквиру БиХ, страшна ствар и за БиХ, Српску, Србију и Србе гдје год живјели. Ми морамо да реагујемо као потписник Дејтона - рекла је Брнабићева за Б92.

Она је додала да, нажалост, у Србији има много странака, углавном у коалицији "Србија против насиља", које су много допринијеле тексту такве резолуције, оживљавању таквих резолуција, да се настави да се прича о томе и да се то користи и након 29 година као притисак, прије свега на Републику Српску, а онда и на читав српски народ, јер су они инсистирали да је у Сребреници био геноцид.

- Те снаге у Србији су отвориле широм врата да ту тему настављају да злоупотребљавају различите стране силе за притисак на српски народ. И то је велики проблем - рекла је Брнабићева.

Она је указала да има и оних који су рекли да у овако тешкој ситуацији желе да помогну, а да се политика остави по страни, те додала да би вољела да таквих примјера буде више у будућности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.