Премијер Србије

Брнабић: Кључни проблем Куртијева намјера да укине платни промет и динар на Косову

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2024. 10:45

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да је у овом тренутку један од кључних проблема намјера премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија да укине динар у јужној српској покрајини, као и платни промет са Србијом, али се нада да до тога неће доћи.

Поводом изјаве предсједника Србије Александра Вучића да постоје најаве да ће Приштина да упадне у Поштанску штедионицу, укине платни промет из Србије и забрани динар, Брнабићева је навела да је то један од кључних проблема не само за нормализацију односа Београда и Приштине већ и за постојање било каквог дијалога.

- Курти ставља све карте на сто да више не буде никаквог дијалога. Надам се да неће доћи до укидања платног промета, али тешки дани су пред нама - рекла је Брнабићева за ТВ Прва, наводећи да је потребан рационалан приступ.

Брнабићева је најавила да ће Вучић у суботу, 20, јануара, представити програм "Србија 2027" који предвиђа многе пројекте за развој земље, међу којима и вјештачке интелигенције, али да је за све то потребан мир.

Што се тиче формирања нове владе Србије, Брнабићева је вјерује да ће Србија брзо добити нову владу, која ће бити добра и јака.

Она је додала да је на протеклим изборима у Србији владајућа Српска напредна странка побиједила и да у 54 локалне самоуправе може сама да формира власт, али да је препорука Вучића да се иде са "неком широком коалицијом".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина