Premijerka Srbije

Brnabić potvrdila: Tačno je, obaraćemo sve letjelice

  • Извор: Б92
  • 01.11.2022. 21:45

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je navode medija da su nepoznati dronovi snimali kasarne vojske Srbije i dodala da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao naredbu da se dignu MIG avioni.

"Tačno je, bespilotne letjelice su snimale jedan položaj u Kopnenoj zoni bezbjednosti i dvije kasarne. O tome me je obavijestio predsjednik Republike, i on je dao naređenje da se pojača zaštita u vazduhu, što je sada stalno stanje stvari. Ukoliko se to ponovi, obaraćemo sve letjelice. Ne bih davala više informacija, predsjednik će više reći o tome, kao i ministar odbrane Miloš Vučević", rekla je Ana Brnabić u emisiji "Takovska 10" na RTS.

Ona kaže da će Srbija nastaviti da čuva mir i bezbjednost, i da nasuprot njima imaju ljude koji se ne ponašaju racionalno.

"Srbi na KiM teško da imaju bilo kakvo razumijevanje za sve što se dešava, i predsjednik Vučić i mi u Vladi pokušavamo da ipak utičemo da situacija ne eskalira. Da li Kurti čeka konačni sporazum? Ja ne znam šta on čeka, on je ideološki fanatik, ja ne mogu da se poistovijetim sa njim. Ali ako čekaju finalni sporazum, ja opet kažem da moramo da se vratimo na prvi sporazum, Briselski sporazum. Mene ne zanima da li je on protivnik ili nije, taj sporazum je potpisan prije njega, ako on misli da privremene institucije imaju neku težinu, on mora da primeni to", rekla je premijerka.

Predsjednica Vlade Srbije kaže da ono što je važno je činjenica da je potpis EU na Briselskom sporazumu, čime je ona postala garant toga.

"A kako vi mislite da pričamo o finalnom sporazumu o normalizaciji, a prvi još nije implementiran. I to nisu garantovali ovi iz EU, koji su ga potpisali. Pa ko će da nam garantuje da će i neki novi sporazum biti primijenjen?", zapitala je ona.