Реакција тијела на повишене температуре је снижавање тјелесне температуре знојењем. Као негативан ефекат тог природног тјелесног одбрамбеног механизма може се појавити дехидрација организма и друге нежељене појаве.
Зато бирајте ону храну која ће имати расхлађујући ефекат током врелих љетних дана.
Љети генерално треба уносити мање калорија, односно енергије коју добијамо из хране, што је додатни разлог да љети избјегавамо масну и тешко пробављиву храну. Оно што би требало такође да избјегавате су шећер, кофеин и алкохол.
Бирајте намирнице које доказано хладе, а јабука је једна од њих.
Како су нам јабуке стално доступне, повољне и лако се варе најбоље би било да сваке вечери поједете једну пола сата пред спавање.
(Најжена)