Premijer Srbije

Brnabić: Sramotno i skandalozno da Đilas vrijeđa srpski narod u Srpskoj

  • Извор: СРНА
  • 06.02.2022. 15:56

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sramotno i skandalozno da opozicioni lider Dragan Đilas vrijeđa srpski narod u Republici Srpskoj objavljivanjem snimka koji je navodni dokaz o tome da SNS prikuplja glasače iz Srpske za predstojeće izbore u Srbiji.

Brnabić je rekla da se iz sramotnog i skandaloznog snimka ne može vidjeti nikakav dokaz takvih tvrdnji.

"Sramota i skandal. Nakon vređanja ljudi iz Marinkove Bare i Borče, sada smo videli uvrede i na račun našeg naroda iz Republike Srpske. Đilas i njegovi saradnici misle da su oni stado koje neko može da dovede, organizuje i ucenjuje da glasaju", rekla je Brnabićeva novinarima.

Ona je naglasila da je to opasna tvrdnja i dodala da je neistinita, kao i da snimak ne dokazuje ono što Đilas tvrdi, prenose beogradski mediji.

"To je neki snimak nečega, nekih ljudi, ne znamo ni ko su ti ljudi, ne znamo ni gde, ni kada je snimano, ne znamo ni šta smo videli na tom snimku, možda je i montiran, nijedan dokaz onoga što Đilas tvrdi, osim njegovih frustracija pred ove izbore", rekla je Brnabićeva i dodala da je to njegov način da opravda poraz na predstojećim izborima.

Brnabićeva je poručila političkim protivnicima da svoju političku kampanju treba da usmjere na razgovor sa građanima i da im predstave plan i program, umjesto što to rade na način kako je to učinio Đilas.

Đilas je na društvenim mrežama objavio snimak za koji navodi da je dokaz o "uvozu" sigurnih glasova iz Republike Srpske za vladajuću stranku na izborima u Srbiji, najavljenim za april.